Στης ακρίβειας τον καιρό

Στης ακρίβειας τον καιρό

Μπορεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι το 2021 θα κλείσει με πολύ καλύτερα αποτελέσματα ακόμη και από αυτά που είχε η ίδια προβλέψει, οι πολίτες όμως δεν νιώθουν αυτή την ευφορία στην καθημερινή τους ζωή.

Κάτι που επιβεβαιώνεται πλήρως και από την ΕΛΣΤΑΤ.

Η πολύπαθη υπηρεσία δίνει ανατιμήσεις προϊόντων συγκρίνοντας φετινές με αντίστοιχες περυσινές τιμές που κάνουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να καταρρέουν. Ενδεικτικά: φυσικό αέριο 72,32%, πετρέλαιο κίνησης 20,25%, βενζίνη 16,8%, αρνί και κατσίκι 13,21%, νωπά λαχανικά 8%, νωπά ψάρια 6,58%, πίτσες και πίτες 2,08% κ.λπ.

Και όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός εμφανίζει ως μεγάλο επίτευγμά του την αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό και μάλιστα από το 2022. Επιπλέον, στέλνοντας οριστικά τους κυβερνητικούς «δόκτορες οικονομίας» στο καναβάτσο, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιεύει μελέτη με την οποία αποκαλύπτει όλο το παραμύθι που προσπαθούν να πουλήσουν μέσω των καλοπληρωμένων μέσων ενημέρωσης στους πολίτες.

Αποκαλύπτει λοιπόν ότι με δανεικά βγάζει τον μήνα ένα στα δύο νοικοκυριά, ενώ το 30% τρώει από τα έτοιμα.

Επίσης ότι το 35,2% δεν διαθέτει αποταμιεύσεις, ενώ μόνο το 37,4% μπορεί να βάλει κάτι στην άκρη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η βίαιη φτωχοποίηση των νοικοκυριών με δραματική πτώση του βιοτικού τους επιπέδου. Και αυτό καθώς μόνο το 5,9% αυτών εκτιμά ότι μπορεί να συντηρήσει το σημερινό βιοτικό του επίπεδο για πάνω από δώδεκα μήνες, το 8,2% για επτά έως δώδεκα μήνες, το 17,3% από τρεις έως έξι μήνες και το 33,4% έως τρεις μήνες.

Η «επιτυχημένη» οικονομική πολιτική του ανέμελου πρωθυπουργού σε όλο της το μεγαλείο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter