Στήριξη στη Λεπέν και από τον Βραζιλιάνο «πραξικοπηματία» Μπολσονάρο

Στήριξη στη Λεπέν και από τον Βραζιλιάνο «πραξικοπηματία» Μπολσονάρο
(AP Photo/Luis Nova)

Ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου (2019-2022) κατήγγειλε χθες Δευτέρα τον «διωγμό» που υφίσταται κατ’ αυτόν η επικεφαλής της παράταξης της άκρας δεξιάς Εθνικός Συναγερμός στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν, η οποία θα στερηθεί για μια πενταετία το δικαίωμα του εκλέγεσθαι μετά την καταδίκη της για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Διαβάστε επίσης: Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο «συμμετείχε ενεργά» σε σχέδιο πραξικοπήματος το 2022 – Τι έδειξε η έκθεση της αστυνομίας

«Ελπίζω και προσεύχομαι ότι η κυρία Λεπέν θα ξεπεράσει αυτόν τη δίωξη και θα είναι υποψήφια στις επόμενες προεδρικές εκλογές» στη Γαλλία, που διεξάγονται το 2027, ανέφερε μέσω X ο κ. Μπολσονάρου, που έχει επίσης στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι έπειτα από καταδίκη του από τη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη.

Γράφει συγκεκριμένα:

– Η ανάπτυξη της Δεξιάς είναι μια πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο. Η Αριστερά στη Γαλλία, όπως και στη Βραζιλία, επιλέγει το δρόμο του Lawfare, του δικαστικού ακτιβισμού, για να επιδιώξει εκλογές χωρίς αντιπολίτευση.

– Πιστεύω ότι το κώλυμα εκλογιμότητας της Μαρίν Λεπέν ακολουθεί το ίδιο εγχειρίδιο με αυτό της Βενεζουέλας, όπου η αντιπολίτευση του Μαδούρο, η Μαρία Κορίνα, έμεινε εκτός ψηφοδελτίου με ένα παράλογο κώλυμα εκλογιμότητας 15 ετών.

– Ελπίζω και προσεύχομαι η κυρία Λεπέν να ξεπεράσει αυτή τη δίωξη και να μπορέσει να συμμετάσχει στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας το 2027.

– Είμαστε στο πλευρό σας, κυρία Λεπέν.

– Ζήτω η ελευθερία!
– Ζήτω η Γαλλία! Ζήτω η Βραζιλία!

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Ανησυχητική» για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η καταδίκη της Λεπέν στη Γαλλία

Γαλλία: Ποιος είναι ο Ζορντάν Μπαρντελά, ο πιθανός διάδοχος της Λεπέν στην προεδρική κούρσα

Πώς Βερολίνο και Λονδίνο σπάνε το ταμπού του πολέμου – Στους «πολεμοχαρείς» και ο Πράσινος Φίσερ

Documento Newsletter