Στην Ψίμυθο αδερφές μου, στην Ψίμυθο

Στην Ψίμυθο αδερφές μου, στην Ψίμυθο

Μόνο οι ψηφοφόροι του Άδωνη Γεωργιάδη θα πίστευαν ότι όντως υπάρχει νησί που λέγεται Ψίμυθος, μόνο ο υπουργός Υγείας θα απαντούσε σοβαρά για το αν υπάρχει τέτοιο νησί στον χάρτη κι αν όντως ο μοναδικός γιατρός τα βρόντηξε κάτω και έφυγε επειδή κουράστηκε. Θα μπορούσε έτσι να ξεκινήσει ανέκδοτο, αλλά όχι.

Όλο αυτό είναι πραγματικότητα και δείχνει ποιους ψηφίζουμε, αλλά και ποιοι είναι δίπλα μας.

*** Οι χρήστες στηλίτευσαν δήθεν την έλλειψη γιατρού στην Ψίμυθο, όχι γιατί αρκετοί είχαν, έτσι από το πουθενά, την ίδια έμπνευση, αλλά επειδή ακριβώς διαβάζουν κι ακούν ότι η επαρχία αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις γιατρών – οι οποίες πολλές φορές οδηγούν σε θανάτους – και επειδή ο αρμόδιος υπουργός πρόσφατα απάντησε ότι στα περιφερειακά ιατρεία δεν υπάρχουν γιατροί τα Σαββατοκύριακα. Γι’ αυτό απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Έκαναν μια πλάκα κάποιοι και αισθάνθηκε ότι τον έβαλαν στο «στόχαστρο» άδικα.

***Κάποιοι χρήστες έγραψαν ότι είναι ακριβά τα εισιτήρια για να ταξιδέψει στο νησί. Τρόλαραν. Και καλά έκαναν λόγω των εξωφρενικών τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που δεν επέτρεψαν φέτος σε πολλές οικογένειες να κάνουν διακοπές σε κάποιο νησί.
Δεν απάντησε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

*** Εν τω μεταξύ ο ΣΚΑΪ, ως συνήθως το ξεφτίλισε.

*** Κάποιος άλλος έφτιαξε φωτογραφία με το τι ψήφισαν οι κάτοικοι της Ψερίμου, οι οποίοι έβγαλαν ως πρώτο κόμμα το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν βγήκε να απαντήσει ο επικεφαλής του κόμματος, ούτε ο Θεόδωρος Λιβάνιος.

*** Ένας άλλος έγραψε ότι το νησί έχει ένα μόνο δέντρο και να προσέξουμε γιατί θα καεί κι αυτό. Δεν απάντησε ο Βασίλης Κικίλιας, αν κι αυτός θα μπορούσε.

*** Ένας χρήστης έκανε πρόχειρο κολάζ και δημιούργησε Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Ψίμυθο. Ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε. Αν κι αυτός θα μπορούσε.

*** Η Ψίμυθος δεν υπάρχει. Είναι ένα φανταστικό νησί που μάλλον όμως είναι πιο πραγματικό από τη δημόσια υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επί ημερών Γεωργιάδη.

*** Θα μπορούσαν όλοι όσοι πίστεψαν ότι υπάρχει το νησί – και κυρίως ο Άδωνις Γεωργιάδης που απάντησε – να το καταλάβουν από την αρχή. Άλλωστε ο φίλος που το ανακάλυψε ποτέ δεν είπε ότι υπάρχει. Είπε ακριβώς το αντίθετο…

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter