Στην Ευρωβουλή ακόμη μια φορά συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ακόμη ένας διασυρμός έρχεται για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» να γίνει ξανά συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ολομέλεια ενέκρινε με 237 υπέρ – 172 κατά και 7 αποχές τη συζήτηση με θέμα: «Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Η σχετική πρόταση έγινε από την Γαλλίδα ευρωβουλευτή Γκουεντολάιν Ντελμπό-Κόρφιλντ, μέλος της Ομάδας των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία.

«Καλά νέα από το Ευρωκοινοβούλιο!» τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι «παρά το ΟΧΙ δεξιάς και ακροδεξιάς» η Ολομέλεια αποφάσισε να γίνει η συζήτηση. «Υπέρ ήταν Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Renew, κατά το ΕΛΚ και η Ακροδεξιά» σημείωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι στις 15 Φεβρουαρίου είχε γίνει συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπο». Μάλιστα η εισηγήτρια της PEGA, Σόφι Ιντ Βέλτ, έκλεισε την ομιλία της στα ελληνικά, στέλνοντας μεταξύ άλλων ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Ευρωκοινοβούλιο: «Ράπισμα» από Σόφι Ιν’τ Βελντ για υποκλοπές και Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα – Μήνυμα στα Ελληνικά