Στη Βουλή οι δικογραφίες για τα P-3B Orion και το ναυάγιο της Πύλου

Σειρά δικογραφιών διαβιβάστηκε στη Βουλή για στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της υπηρεσιακής που σχηματίστηκε στο ενδιάμεσο διάστημα των δύο εθνικών εκλογών του 2023, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο, διαβιβάστηκε η δικογραφία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B Orion, η οποία αφορά τους Αλ. Τσίπρα, Π. Καμμένο, Γ. Πανούση, Ν. Κοτζιά και Θ. Δρίτσα.

Δικογραφία διαβιβάστηκε και για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου κατά των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Δ. Εσδρά, Χ. Λαλούση και Θ. Κλιάρη.

Επιπλέον, δύο δικογραφίες έφτασαν στο Κοινοβούλιο κατά του Β. Κικίλια μετά από ισάριθμες μήνυση πολιτών από τον Παλαμά Καρδίτσας για την «ανεπαρκή αντιπλημμυρική προστασία» κατά τη θεομηνία Daniel.

Επιπλέον, διαβιβάστηκε δικογραφία και εναντίον του Χρ. Σταϊκούρα για την περίοδο που διατελούσε Υπουργός Οικονομικών μετά από μήνυση ιδιώτη «σχετικά με παράβαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2008/118/ΕΚ λόγω των συνεχών παρατάσεων, μέσω τροπολογιών στη Βουλή, στην πώληση αφορολόγητων ειδών χωρίς ειδικό φόρο».

Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή: «Παράθυρο» στη διπλωματία μέσω Κατάρ για τη Γάζα – Αδιάκοπο το ισραηλινό σφυροκόπημα στον Λίβανο

Σκάνδαλο Novartis: Με 57 λέξεις Φλωρίδη στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αποκαλύπτονται οι προστατευόμενοι μάρτυρες

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά