Στη Βουλή ο Κασσελάκης – Προτροπή στους βουλευτές για συνεργασίες

Στη Βουλή ο Κασσελάκης – Προτροπή στους βουλευτές για συνεργασίες

Επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης και αμέσως επισκέφθηκε τη Βουλή, όπου έχει απανωτές συναντήσεις με τους βουλευτές.

Προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενταθεί το κοινοβουλευτικό έργο του κόμματος και να επιχειρήσουν οι τομεάρχες να έρθουν σε επαφή με τους αντίστοιχους τομεάρχες από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπάρξουν συνθήκες κοινοβουλευτικής σύμπραξης απέναντι στη ΝΔ και υπέρ της κοινωνίας.

Βέβαια, αυτό σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι εύκολο αφού για παράδειγμα η Νάντια Γιαννακοπούλου φαίνεται να ασχολείται περισσότερο με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της, παρά με τον ρόλο της τομεάρχη Προστασίας του πολίτη.

Διαβάστε επίσης: Μπάρκας για τη δολοφονία στο Ψυχικό: «Εδώ και μήνες προειδοποιούμε τον Χρυσοχοΐδη»

Υλοποιείται η απόφαση

Αυτή η στρατηγική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε συνέχεια όσων είχε πει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στις 13 Ιουνίου.

«Χρειάζονται συγκλίσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αγκαλιάσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Παροτρύνω τις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν με εμάς στις προτάσεις σχεδίων νόμου. Αυτό πρέπει να γίνει συντεταγμένα με διαφάνεια και σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων. Αρχίστε με το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή, δεν μπορεί αυτό το έγκλημα να μείνει ατιμώρητο» είχε πει χαρακτηριστικά τότε.

«Ας βάλουμε όλα τα προοδευτικά κόμματα ως προτεραιότητα να έρθουν οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει και τις δικές τους προτάσεις νόμου που θέλουν να πολεμήσουν το καθεστώς. Να ακούει ο λαός έναν ενιαίο προοδευτικό λόγο στο κοινοβούλιο».

Διαβάστε αναλυτικά: Κασσελάκης: Δεν πιστεύω σε συμφωνίες αρχηγών – Να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοτελές κόμμα εξουσίας (video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter