Στη Βουλή η τροπολογία για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης

Στη Βουλή η τροπολογία για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Κρήτης

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης και Κύπρου, με τις μνήμες για τις προκλητικές ενέργειες των γειτόνων ανοιχτά της Κάσου να είναι νωπές.

Η ρύθμιση προβλέπει συνολική επένδυση από τον ΑΔΜΗΕ ύψους 26 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση ματαίωσης του έργου «εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων» το ποσοστό ανάκτησης του ποσού της επένδυσης που έχει καταβληθεί φτάνει το 50%.

«Σε περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης του έργου λόγω εξωτερικών παραγόντων εκτός του ελέγχου, της ευθύνης και της υπαιτιότητας του φορέα υλοποίησης και των συμβαλλόμενων με αυτόν προμηθευτών και αναδόχων, ο φορέας υλοποίησης ανακτά μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, ποσοστό 13%, του συνόλου των πραγματοποιηθεισών και μη ανακτηθεισών επενδυτικών και λειτουργικών δαπανών, ούτως ώστε, το άθροισμα του ανωτέρω ποσοστού με το ποσοστό που ανακτάται κατά τα προβλεπόμενα σε σχετική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.) να ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί του συνόλου των ως άνω δαπανών» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Μαρινέλλα: Κρίσιμες ώρες για τη μεγάλη ερμηνεύτρια – Είχε πονοκέφαλο πριν τη συναυλία (Video)

Μέση Ανατολή: Βαθαίνει η εμπλοκή της Κύπρου στην κρίση – Αμερικανοί στρατιώτες φτάνουν στο νησί

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πράσινο φως για μισθό σχεδόν 1.000 ευρώ την ημέρα σε καθηγητή μεσαιωνικής ιστορίας

Χωριό που φαίνεται…

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ – Στο τραπέζι τα οργανωτικά, τα οικονομικά και η κόντρα Τζάκρη – Ραγκούση

Φωτιά στα μπατζάκια μας…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter