Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες για νέο σκάνδαλο Αυγενάκη – «Διόρισε τον κουνιάδο του με “παράνομη” αμοιβή χιλιάδων ευρώ»

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες για νέο σκάνδαλο Αυγενάκη – «Διόρισε τον κουνιάδο του με “παράνομη” αμοιβή χιλιάδων ευρώ»

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο διαφαινόμενο σκάνδαλο Αυγενάκη, αυτή τη φορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως ανέδειξε το documentonews.gr. 

Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αθλητισμού, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, 27 Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράφουν ερώτηση, μετά τις καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού, για αμοιβές χιλιάδων ευρώ σε «άμισθα» στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΕΔΜΑ), σκιώδεις διορισμούς και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Διαβάστε επίσης: Καταγγέλλουν Αυγενάκη για «παράνομες και υπέρογκες» αμοιβές μελών της ΟΕΔΜΑ και του κουνιάδου του

Oι καταγγελίες

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα απέστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και στους 300 βουλευτές, με την οποία καταγγέλλει παράνομες αμοιβές σε μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΕΔΜΑ) από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στην Επιτροπή διορίστηκε ο αδελφός της συζύγου του Λευτέρη Αυγενάκη, ως υπεύθυνος εθελοντών με αμοιβή πολλών χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, καταγγέλεται πως τα στελέχη της ΟΕΔΜΑ, τα οποία υποτίθεται δεν πρέπει να λαμβάνουν μισθό, έχουν λάβει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ!

«Δεν επιτρέπεται στα στελέχη της ΟΕΔΜΑ να αμείβονται. Δείτε τι αμοιβές έχουν δοθεί αυτά τα τέσσερα χρόνια στα στελέχη της ΟΕΔΜΑ, χωρίς να αναφέρονται ονόματα. Άραγε ποιοι έλαβαν αυτά τα ποσά; Ποιος θα ελέγξει ποιοι τα έλαβαν; Σας αναφέρω μόνο ότι οι περισσότεροι έλαβαν 37.000 € περίπου. Αν προσθέσετε όλες τις αμοιβές θα βγάλετε άθροισμα πάνω από 1.000.000 €» σημειώνεται στην καταγγελία της κας Δελαγραμμάτικα.

Η ίδια συμπληρώνει: 

«Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, μέλος της ΓΣ της ΟΕΔΜΑ διορίστηκε ο αδερφός της συζύγου του Λευτέρη Αυγενάκη, Λάζαρος Μπανιάς. Απορίας άξιον είναι τι σχέση έχει ο κουνιάδος του κυρίου Αυγενάκη με τους αγώνες αυτοκινήτου και διορίστηκε μέλος της Επιτροπής.

Ο κύριος Μπανιάς διορίστηκε επίσης και Υπεύθυνος Εθελοντών του Ράλι Ακρόπολις επ’ αμοιβή. Με τι προσόντα διορίστηκε υπεύθυνος εθελοντών; Με τι γνώσεις θα τους κατευθύνει; Έχει ιδέα ο κ Μπανιάς από αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού;

Εφόσον ούτε τα μέλη της ΓΣ επιτρέπεται να αμείβονται πως ο κ. Μπανιάς Λαζαρος, κουνιάδος του κυρίου Αυγενάκη έλαβε τα κάτωθι ποσά για τις υπηρεσίες του ως Υπεύθυνος Εθελοντών; Είναι φυσιολογικές αμοιβές αυτές για δουλειά μιας εβδομάδας το πολύ πριν τον αγώνα; Δηλαδή ο κ Μπανιάς έλαβε για το πολύ 30 ώρες συνολικά ενασχόλησης με τους εθελοντές πάνω από 25.000 €;».

Στη Βουλή οι καταγγελίες

«Τα ανωτέρω γεννούν σοβαρές υπόνοιες παράτυπης οικονομικής διαχείρισης, παράνομου χρηματισμού και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος», ανέφεραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και καλούν τον νυν αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση να απαντήσει στα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Γνωρίζει τις εν λόγω αμοιβές που αποφασίζει τα τελευταία χρόνια η Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού;
  • Γνωρίζει τα σχετικά ποσά και τους δικαιούχους αυτών;
  • Έχει διατάξει ποτέ τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην ΟΕΔΜΑ ως φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο;
  • Λαμβάνοντας υπόψη τον δημόσιο χαρακτήρα των αναρτητέων στην Διαύγεια πράξεων, πώς επέτρεψε να λαμβάνονται αποφάσεις αμοιβής του Προέδρου της ΟΕΔΜΑ ενώ απαγορεύεται με σχετική Υπουργική Απόφαση;
  • Γνωρίζει για τον διορισμό του εξ αγχιστείας συγγενή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού ως μέλος ΓΣ της ΟΕΔΜΑ ενώ σύμφωνα, με καταγγελίες των εκπροσώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το εν λόγω πρόσωπο δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες αυτοκινήτου και ειδικά με την οργάνωση αγώνων αυτοκινήτου;
  • Γιατί παρά τον άμισθο χαρακτήρα της ιδιότητας του μέλους της ΓΣ της ΟΔΜΑΕ, το εν λόγω πρόσωπο λάμβανε αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ;

Διαβάστε επίσης: Πολάκης κατά Αυγενάκη:«Όλα έρχονται στην επιφάνεια» – Ιδού το όργιο αναθέσεων και διαπλοκής στη Δυτική Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter