Στη Βηρυτό Ελληνικό C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων

Στη Βηρυτό Ελληνικό C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων

Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, αναχωρεί την Πέμπτη από την Ελλάδα με προορισμό τη Βηρυτό για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων.

Ο αριθμός των επιβαινόντων αναμένεται να είναι περί τους 60, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το μεταγωγικό αναμένεται να απογειωθεί το μεσημέρι από τη Βηρυτό με πρώτο προορισμό την Κύπρο, απ’ όπου στη συνέχεια θα πετάξει για την ελληνική πρωτεύουσα. Έως αργά χθες το βράδυ τα αιτήματα των Ελλήνων που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα ήταν περίπου 50.

Σημειώνεται ότι, έχει επίσης αποφασιστεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο επιπλέον μεταγωγικά αεροσκάφη C-130.

Όπως έγραψε χθες στον λογαριασμό του στο X, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας:

«Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλη Πάμπα, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο».

Επίσης, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Διαβάστε επίσης

Νέο γαλάζιο αντάρτικο: Μετά την ερώτηση των «11», «χτύπημα» από τους «8» – Πριν το «Street Party» στη Ρηγίλλης

Συναυλία για τα Τέμπη: Η διαφωνία και η απάντηση του Συλλόγου – Τι λένε οι δύο πλευρές (Video)

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Συγγρού: Η στιγμή της άγριας συμπλοκής – Μπλόκαραν με τζιπ αναβάτες μηχανής και τους πυροβόλησαν (Video)

Συναγερμός στο Λαύριο: Διαρροή υγραερίου σε πρατήριο καυσίμων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter