Στη Λαχαναγορά του Ρέντη ο Μάιος είναι αφιερωμένος στις γεύσεις

Ο φετινός Μάιος στη Λαχαναγορά του Ρέντη είναι αφιερωμένος στην παράδοση και τις νέες προοπτικές της ελληνικής κουζίνας.

Η ελληνική γαστρονομία δεν είναι απλώς μια ακόμα διατροφική πρόταση· είναι ένα πολιτισμικό τοπίο σε διαρκή εξέλιξη. Από τα αρχαία συμπόσια μέχρι τις μοναστηριακές συνταγές και τους τοπικούς θησαυρούς κάθε γωνιάς της χώρας, οι γεύσεις της ελληνικής γης παραμένουν ένα παράθυρο στον πολιτισμό – μια υπόσχεση για διατήρηση της ουσίας, με όχημα την παράδοση και προορισμό την καινοτομία.

Με αφετηρία αυτή τη σκέψη, το Platos Plate έρχεται τον φετινό Μάιο να επανασυστήσει στο κοινό τον πλούτο των ελληνικών γεύσεων μέσα από ένα σύνολο δράσεων που ενώνουν 23 περιοχές της χώρας. Κάθε δράση του έργου αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αφήγησης που αντιμετωπίζει την ελληνική κουζίνα ως εργαλείο αισθητικής, φιλοσοφικής αναζήτησης και κοινωνικής συνοχής.

Από τις 3 Μαΐου και για τρία διαδοχικά Σαββατοκύριακα, ο χώρος του Open Farm Agora, στην Πτέρυγα Καταναλωτή της Λαχαναγοράς του Ρέντη, ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί το κοινό σε μια εμπειρία γευσιγνωσίας. Κάθε Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο σε μια διαφορετική ενότητα περιοχών της Ελλάδας.

  • 3 – 4 Μαΐου: Περιοχές Νότιας Ελλάδας
  • 10 – 11 Μαΐου: Περιοχές Κεντρικής Ελλάδας
  • 17 – 18 Μαΐου: Περιοχές Βόρειας Ελλάδας

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, να γνωρίσουν τις γαστρονομικές ταυτότητες των περιοχών και να συμμετάσχουν σε μαγειρικά εργαστήρια, διαδραστικές παρουσιάσεις και πολιτιστικά αφιερώματα.

Οι εγγραφές για τα εργαστήρια, με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό και δυνατότητα δωρεάν κράτησης, πραγματοποιούνται στο openfarm.gr/platos-plate-events από τις 28/4, στις 10:00 π.μ.

Το γαστρονομικό ταξίδι κορυφώνεται στο διήμερο Συνέδριο Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού στις 30 & 31 Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο της Κεντρικής Λαχαναγοράς της Αθήνας. Η πρώτη ημέρα επικεντρώνεται στα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα, τη σύνδεσή τους με τη γαστρονομία και τον ρόλο τους στην τουριστική εμπειρία. Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου LEADER/CLLD «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ», με έμφαση στις καλές πρακτικές και τη δικτύωση των περιοχών.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται με ένα σύγχρονο συμπόσιο- ύμνο στην ελληνική γαστροσοφία – μια συνάντηση γεύσης, διαλόγου και μουσικής που στοχεύει στη δημιουργία ενός δυναμικού οικοσυστήματος συνεργειών γύρω από τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.platosplate.gr

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλα και αμαρτίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Κηδεία Πάπα: Τι περιλαμβάνει η τελετή στο Βατικανό – Όλες οι λεπτομέρειες

Μηχανοδηγοί προς Κυρανάκη: Τηλεδιοίκηση χρειάζεται ο σιδηρόδρομος – Όχι… GPS