Στη δημοσιότητα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα οικονομικά του στοιχεία – Εν αναμονή του «επίπονου εξορθολογισμού»

Στη δημοσιότητα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα οικονομικά του στοιχεία – Εν αναμονή του «επίπονου εξορθολογισμού»

Την άποψη πως τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση και πως στο άμεσο μέλλον θα δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα εξέφρασε η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βούλα Κεχαγιά, στον απόηχο της χθεσινής ανάρτησης του Στέφανου Κασσελάκη.

«Αυτό που λέει ο κ. Κασσελάκης είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός στα οικονομικά του κόμματος. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι απαιτείται επίπονος εξορθολογισμός. Ο εξορθολογισμός, ενδεχομένως, δεν είναι μόνο απολύσεις ή απομακρύνσει, μπορεί να είναι περιορισμός δαπανών ή ακόμη και ανεύρεση πόρων. Δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα απολυθούν πρόσωπα από την Κουμουνδούρου» είπε η Βούλα Κεχαγιά στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε:

«Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 50%. Επιπλέον, μέσα σε έναν χρόνο έχουν διεξαχθεί οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις, αν συνυπολογίσουμε και τις εσωκομματικές. Είχαμε διπλές εθνικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές, αλλά και διεξαγωγή Συνεδρίου.

Τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να είναι διάφανα, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σκιά. Εμείς καταθέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα την τροπολογία ούτως ώστε να αναρτώνται στη Διαύγεια και οι ισολογισμοί των κομμάτων αλλά και τι ρυθμίσεις έχουν γίνει όχι μόνο για τα κόμματα, αλλά και για τα πολιτικά πρόσωπα. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει στην ανάρτησή του πως ο ίδιος θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση του κόμματος».

«Πάμε να πολεμήσουμε μόνοι μας»

Χτες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «παρέλαβε ένα χάος» στα οικονομικά, ξεκαθάρισε πως ποτέ το κόμμα δεν θα δανειστεί από τράπεζα ή από «άγνωστους χρηματοδότες» και τόνισε πως ξεκινά μια «επίπονη διαδιακασία εξορθολογισμού».

Αναλυτικά:

«Δυστυχώς παρέλαβα ένα χάος. Μπορεί να μην έχουμε οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Ακόμα και από την περίοδο μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων Μαΐου – Ιουνίου 2023, όταν ήταν ξεκάθαρο το πόσο θα μειωνόταν η κρατική χρηματοδότηση λόγω της συρρίκνωσης του ποσοστού μας.

Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα».

Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης.

Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ δάνειο από τράπεζα. Τα «δανεικά και αγύριστα» ανήκουν σε άλλους χώρους.

Αν γίνω δέσμιος εξαρτήσεων, είτε «άγνωστων χρηματοδοτών» είτε τραπεζιτών, θα σας έχω ήδη προδώσει.

Άρα, πάμε να πολεμήσουμε μόνοι μας:

Έχουμε τακτοποιήσει όσο ήταν δυνατόν τα έξοδα του κόμματος με βάση τις υπάρχουσες δομές. Έχουμε κινηθεί στα όρια της κρατικής επιχορήγησης όλο αυτό το διάστημα μέχρι τις Ευρωεκλογές, κάνοντας μία πολύ στοχευμένη και περιορισμένη προεκλογική καμπάνια. Έχουμε καλύψει τρύπες.

Και δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσουμε τους προμηθευτές που στήριξαν το κόμμα στον αέρα.

Δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού.

Θα σας παρουσιάσω και άλλες αλήθειες με στοιχεία στο ερχόμενο διάστημα, για να καταλάβετε τι παρέλαβα. Και οικονομικά και οργανωτικά.

Σας υπόσχομαι ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα έχετε μια προοδευτική κυβερνητική δύναμη πραγματικά ανεξάρτητη. Εκτός φυσικά αν συνασπιστούν τα συμφέροντα εναντίον μου να με ρίξουν. Ας προσπαθήσουν – σας είπα, δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Με ενδιαφέρει να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και αυτό δεν το κάνεις με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή της φονικής έκρηξης στο εργοτάξιο πίσσας

Τζούλιαν Ασάνζ: O δικαστικός Γολγοθάς και το δύσβατο μονοπάτι για την Ελευθερία του Τύπου

Φωτιά στην Ύδρα: Τα ερωτήματα, η σύλληψη του… καμαρώτου και οι ολιγάρχες από το Καζακστάν που αφέθηκαν ελεύθεροι

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα» – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας (Video)

Ο Ασάνζ έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει η δημοσιογραφία – Να αποκαλύπτει!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter