Χωρίς υποδιοικητή, τεστ και απολυμάνσεις έχουν αφήσει το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Χωρίς υποδιοικητή, τεστ και απολυμάνσεις έχουν αφήσει το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και καταγγέλλει πως  η κυβέρνηση τους έχει αφήσει στο έλεος του Covid_19. 

Παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους για συχνή διεξαγωγή τεστ τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε όσους νοσηλεύονται στο ΕΚΑ, δεν έχουν πάρει καμία οδηγία από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, ενώ στο κέντρο έχει σημειωθεί θετικό κρούσμα ανάμεσα στο προσωπικό. 

Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν τα αυτονόητα στην επιστολή τους όπως την ιχνηλάτηση των στενών επαφών που είχε ο εργαζόμενος που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, τη διενέργεια τεστ σε όλους τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό του κέντρου, να σταματήσουν τα εξωτερικά ιατρεία, οι εισαγωγές και τα εξιτήρια μέχρι να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού και να γίνει απολύμανση στους χώρους. 

‘Οπως δηλώνει στο documentonews.gr ο Κόνιαρης Χρήστος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης: 

«Το θετικό κρούσμα που διαγνώστηκε σε εργαζόμενη του Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από πιθανή διασπορά ανάμεσα σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως οι νοσηλευόμενοι σε κέντρα αποκατάστασης, αναδεικνύουν την ανάγκη της λήψης πρόσθετων μέτρων σε τέτοιους χώρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ δεν έχουν δώσει καμία οδηγία για την πραγματοποίηση τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα τόσο για τους νοσηλευόμενους στα κέντρα αποκατάστασης όσο και το προσωπικό για να προλάβει τέτοιες καταστάσεις παρότι οι ασθενείς σε αυτά παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, (ακόμα και μήνες) μέσα σε αυτά.

Αυτή η απαράδεκτη τακτική πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι εργαζόμενοι και το Υγειονομικό κίνημα απαιτεί μαζικούς έλεγχους στους υγειονομικούς και μέσα προστασίας και όχι επικοινωνιακές κορώνες που χρησιμοποιούνται κατά κόρο από την Κυβέρνηση».

Σχεδόν μισό χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και στην Ελλάδα οι υγειονομικοί εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να ζητούν τα αυτονόητα και να θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο από ανοργανωσιά και αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου. 

Αναλυτικά η επιστολή:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης με αφορμή την διάγνωση θετικού κρούσματος ανάμεσα στο προσωπικό του Κέντρου θέλει να επισημάνει τα εξής:

Παρά τις παρεμβάσεις μας για την πραγματοποίηση τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους στο Κέντρο καμία οδηγία από τον ΕΟΔΥ και το υπ. Υγείας δεν έχει δοθεί παρά το γεγονός ότι το ΕΚΑ αποτελεί ειδικό νοσοκομείο στο οποίο οι ασθενείς παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Με αφορμή την εμφάνιση κρούσματος το ΔΣ του Σωματείου ζητά από την Διοίκηση του Κέντρου, τον ΕΟΔΥ και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας:

  1. Την ιχνηλάτηση των στενών επαφών με το με το κρούσμα προκείμενου αυτό το προσωπικό να τεθεί σε καραντίνα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ευθύνη της επιτροπής λοιμώξεων και του ΕΟΔΥ.
  2. Την διενέργεια τεστ σε όλους τους ασθενείς και το προσωπικό που εργάζεται στο Κέντρο.
  3. Να σταματήσουν τα εξωτερικά ιατρεία τις εισαγωγές και τα εξιτήρια από το κέντρο μέχρι να διερευνηθεί η έκταση του προβλήματος.
  4. Να γίνει απολύμανση στους χώρους που είναι πιθανόν να έχουν μολυνθεί.

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας εδώ και 7 μήνες εν μέσω πανδημίας έχει αφήσει το ΕΚΑ χωρίς διοίκηση αφού δεν έχει τοποθετήσει υποδιοικητή που θα έχει την ευθύνη του Κέντρου.

Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών και των εργαζομένων στο ΕΚΑ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter