Τσίπρας: Να μειωθούν άμεσα τα πρωτογενή πλεονάσματα

Τσίπρας: Να μειωθούν άμεσα τα πρωτογενή πλεονάσματα

Στο τραπέζι των συναντήσεων που είχε ο Αλεξης Τσιπρας με τον Πρόεδρο της ιταλικης Βουλης, τον υπουργό οικονομικών (Γκουαλτιερι) και τον Επίτροπο και πρώην πρωθυπουργού, Τζεντιλόνι τέθηκαν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το brexit καθως και η προσφυγική κρίση.

Ο κ. Τσίπρας τονισε ότι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν όλοι στην Ευρώπη την ανάγκη αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, της χαλάρωσης του αυστηρού δημοσιονομικού πλαισίου και της στροφής σε μια αναπτυξιακη πολιτική φιλική στο περιβάλλον.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο Αλεξης Τσιπρας, αφού παρουσίασε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας που, όπως είπε, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την άποψη ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα από το 2020 και όχι στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον, στη βάση του σχεδίου που είχε καταθέσει η κυβέρνησή του για αξιοποίηση μέρους του μαξιλαριού 37 δις στα δημόσια ταμεία για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού.

“Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο με κορμό την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους”

“Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο με κορμό την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους”, υπογράμμισε από τη Ρώμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του σε συνεδρία με τίτλο: “Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη”, στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ακροδεξιάς, του Brexit, της λιτότητας, του προσφυγικού-μεταναστευτικού, της ειρήνης και της κλιματικής αλλαγής.

Σημείωσε δε πως “οι διεργασίες εδώ στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα θα έχουν κομβική σημασία”, χαρακτηρίζοντας ως “μεγάλο βήμα” την απομάκρυνση του Σαλβίνι και την ήττα της Χρυσής Αυγής.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Ρώμη, στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στις εκδηλώσεις του κόμματος Articolo Uno, είχα την χαρά να συναντηθώ με τον νέο Υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας και καλό φίλο της Ελλάδας, Roberto Gualtieri, που βοήθησε τα μέγιστα σε δύσκολες στιγμές από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανάγκη μιας προοδευτικής πολιτικής στήριξης της κοινωνικής συνοχής, δίκαιης ανάπτυξης αλλά και δημοσιονομικής ευελιξίας, αποτελεί κοινή μας προσέγγιση.

Νωρίτερα, είχα μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ιταλικού κοινοβουλίου, Roberto Fico.»

Διαβάστε επίσης: Στην Ιταλία ο Αλέξης Τσίπρας – Συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10157679042058054?__xts__%5B0%5D=68.ARAUFci7Un4KEB51VYnZG1yLZPCgSgQoaTRmLBD3L_AKN5KIRddocYs0QMyg5QSypNSONp6i8jEIqxxpOeYKJzijwfUE9ILAWfb_t7mMiqgS4hELRHLN14dufez6IO3m7rqPXtqxsrOvJkVAuzNGpKzdMNjWAw8UdUKkuYycfnHOUgyhrhdkiHH4eZ5hs9nMa5kN95Drgfa8H4_6GjPrGUcaX7RKBPlduW58olB7dpXbcb0_Ch0CHhg11t9ovGZ5Mj353qJLO3gXJ0IkjL84d540SXh9HacYAB7UlCAQFIgWsWulrIxPUQxx_pDYO6j5F-irFGtu6RJrX-a7Vw&__tn__=-R

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Ρώμη, στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στις εκδηλώσεις του κόμματος Articolo Uno,…

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 20. September 2019

Συνάντηση στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται αύριο Σάββατο να συναντηθεί, για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία, με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε εκφραστεί με πολύ θερμά λόγια για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ. Μια αναφορά που είχε καταγραφεί και σε βίντεο με τον Πάπα Φραγκίσκο να δηλώνει επί λέξει:

«Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας για τους μετανάστες και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: ‘Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες’. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ»..

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Τσίπρα – Ρομπέρτο Φίκο

Documento Newsletter