«Εμείς από την δική μας διαδρομή, όταν θα αποχαιρετήσουμε τον Μίκη, θα είμαστε εκεί και θα τραγουδάμε την Ρωμιοσύνη. Οι φασίστες δεν θα είναι εκεί», δήλωσε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς.
Ο Στέλιος Παππάς, αναφερόμενος στην παρουσία και την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο, είπε μεταξύ άλλων, ότι είμαστε σε μία δημοκρατική χώρα και οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να διαδηλώνουν σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Κασιδιάρη για την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη απάντησε: «Εγώ έχω δικαίωμα να μην έχω διάλογο με τον κ. Κασιδιάρη;», ενώ στην συνέχεια διευκρίνισε: «Όσοι περάσαμε από φυλακές και εξορίες είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσουμε. Και δεν θέλω να το ξεχάσει ποτέ ο λαός, γιατί όποιος λαός δεν έχει μνήμη θα υποστεί ξανά τις συνέπειες».
Για τον ΟΑΣΘ
Αναφερόμενος στην εξυγίανση του ΟΑΣΘ ο κ. Παππάς είπε πως η σημερινή διοίκηση είναι διοίκηση έργου και ο ρόλος της τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2019 δια νόμου, εξηγώντας πως η εκκαθάριση πρέπει να γίνει εν λειτουργία, αφού δεν μπορούν ν’ αφήσουν χωρίς συγκοινωνίες την Θεσσαλονίκη. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, η εκκαθάριση προχωρεί σε δύο επίπεδα, ένα της αποκάλυψης φαινομένων με οσμή σκανδάλου, με τα οποία ασχολείται ήδη σε επίπεδο προανάκρισης η οικονομική αστυνομία και δεύτερο της εξοικονόμησης πόρων, που ήδη έχει φτάσει στα 18 εκ. ευρώ.
Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η επιδότηση του κράτους έφτανε στο 200% των εξόδων του οργανισμού και χαρακτήρισε παγκόσμια πρωτοτυπία ότι το επιχειρηματικό κέρδος εγγραφόταν στα έξοδα παραβιάζοντας κάθε κανόνα του δίκαιου εμπορίου (fair trade). Στην ερώτηση αν ο ΟΑΣΘ ήταν μια ιδιωτική εταιρία απάντησε, ότι αυτό μόνο ως αστείο μπορεί να το εκλάβει. Για να καταδείξει μάλιστα την κατάσταση που επικρατούσε ανέφερε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα, που προέρχονται από τους επίσημους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσης. Ότι δηλαδή το επιχειρηματικό κέρδος ήταν από πριν κατοχυρωμένο, το συσσωρευμένο επενδυμένο κεφάλαιο από τους μετόχους ήταν 20 εκ. ενώ η μέτρηση της αξίας σε τρέχουσες τιμές ανερχόταν στα 324 εκ. Επιπλέον το δημόσιο έχει καταβάλει για την λειτουργία του οργανισμού 2,054 δις.
Επιπλέον, ανέφερε ο κ. Παππάς υπήρχε μαύρη διακίνηση μετοχών, που ενώ ήταν άρτιες πωλούντο σε τμήματα για 100, 150 και 200 χιλιάδες ευρώ τα 0,25 εκατοστά και το συμβούλιο έγραφε 500 ευρώ.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα