Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Καραθάνος, Γουλιώτη και Τριανταφυλλίδου έρχονται από τον Οκτώβριο

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Καραθάνος, Γουλιώτη και Τριανταφυλλίδου έρχονται από τον Οκτώβριο

Με την ευχή «Τρυφερές να είναι οι νύχτες μας» και ένα πάρτι γιορτάζει η Στέγη  του Ιδρύματος Ωνάση το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου παρουσιάζονται ξένους σκηνοθέτες να καθοδηγούν στη σκηνή Έλληνες ηθοποιούς.

Η νέα σεζόν 2024-2025 ανοίγει στις 3 Οκτωβρίου, με το καθιερωμένο πάρτι στη γειτονιά της Στέγης στον Νέο Κόσμο, το οποίο κάθε χρονιά ενώνει χιλιάδες ανθρώπους.

Στις 5 Οκτωβρίου οι Αυστραλές Nat Randall και Anna Breckon, σκηνοθετούν τη Στεφανία Γουλιώτη στο «The Second Woman», έναν πρωτόγνωρο θεατρικό μαραθώνιο, ένα happening 24 ωρών.

Μία γυναίκα, 100 άντρες, σε 24 ώρες. 100 φορές επαναλαμβάνεται η ίδια σκηνή, με τις δυναμικές να αλλάζουν και τη χημεία κάθε νέου ζευγαριού να αποκαλύπτει την ομορφιά και την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων ηλεκτρίζοντας τη σκηνή και την πλατεία. Ετοιμαστείτε για την πιο εθιστική παράσταση της ζωής σας: ένα μανιφέστο για τις ερωτικές σχέσεις, που κράτησε άγρυπνες τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη και το Τορόντο, έρχεται στη Στέγη στην ελληνική εκδοχή της. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να γίνετε ένας από τους 100 άντρες, χωρίς να έχετε εμπειρία ή εξοικείωση με το θέατρο, έως τις 26 Ιουλίου εδώ.

Ο Tiago Rodrigues, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν και δημιουργός του «Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες» που παρουσιάστηκε πέρυσι στη Στέγη, επιστρέφει στη Στέγη για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πρώτο του θεατρικό έργο, τον “Χορό των Εραστών» στις 10 Οκτωβρίου.

Στην ελληνική εκδοχή σκηνοθετεί τους Νίκο Καραθάνο και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, σε καλλιτεχνική συνεργασία με την Αργυρώ Χιώτη. Ένα έργο-ύμνος στην αγάπη και τη συντροφικότητα κι ένα μεγάλο ερωτικό ποίημα, όπου δύο ηθοποιοί γίνονται ένα.

Δύο παράλληλοι μονόλογοι και δύο φωνές που ηχούν σαν μία, καθώς μιλούν σαν να ακολουθούν ο ένας την ανάσα και το καρδιοχτύπι του άλλου. Με αυτό τον τρόπο μάς αφηγούνται τις ελαφρώς διαφορετικές εκδοχές της μεγάλης ιστορίας αγάπης τους.

Διαβάστε επίσης:

Μάτι: Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, το μπέρδεμα με τις σορούς και η καρατόμηση για το φιάσκο της Ύδρας

Wall Street Journal: «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αλλάζουν τακτική μετά την αποχώρηση Μπάιντεν»

Καιρός: Φέρνει μπουρίνια ο πολικός αεροχείμαρρος – Θα έρθει σύντομα νέος καύσωνας; (LIVE)

«Θεέ μου, είναι απλά ένα παιδί» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες εθελοντών γιατρών από την φρίκη της Γάζας

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος, ο Λευτέρης και τα «άλογα» της ελληνικής αποστολής

Καύσωνες στην Ελλάδα: Η φονική επέλαση του 1987 με 1.300 νεκρούς – Οι καυτοί Ιούληδες που έμειναν στην ιστορία (Photos – Video)

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter