ΣτΕ: Σε χρόνο-ρεκόρ προσδιορίστηκε προσφυγή συνταξιούχου δικαστή

Σε χρόνο – ρεκόρ προσδιόρισε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου, ως πρόεδρος του Μισθοδικείου, την συζήτηση της προσφυγής συνταξιούχου δικαστή κατά της μείωσης της σύνταξης του.

Η προσφυγή κατατέθηκε την πρώτη (1η) Οκτωβρίου του 2017 και ο κ. Σακελλαρίου προσδιόρισε την δικάσιμο για τις εφτά (7) Νοεμβρίου του 2017.

Γιατί όταν πρόκειται για δικαστές, η απονομή του δικαίου αναπτύσσει άλλες ταχύτητες από αυτές που επιφυλάσσει στους κοινούς θνητούς που περιμένουν χρόνια την πολυπόθητη απονομή της Δικαιοσύνης.

Μετά λοιπόν την απόφαση του ΣτΕ για τα πόθεν έσχες των δικαστών, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς κινείται στη λογική του “Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει”, έρχεται τώρα ο ίδιος ο πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, Νικόλας Σακελλαρίου, να επιβεβαιώσει αυτό που όλο και περισσότερο λέγεται τελευταία: Ότι «δίκαιο» είναι αυτό που συμφέρει τους δικαστές.

Μετά τους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους κινήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου για να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής των δικαστικών ενώσεων και να αναστείλει την προθεσμία της υποβολής της δήλωσης του πόθεν έσχες επιχειρώντας να καταργήσει ακόμα και τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις του νόμου, τώρα έκανε και κάτι ακόμα πιο ευνοϊκό γι αυτούς.

Προσδιόρισε δικάσιμο για να συζητηθεί η προσφυγή ενός συνταξιούχου δικαστή για τη μείωση της σύνταξης του ενώπιον του Μισθοδικείου, μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της.

Η πρωτοφανής αυτή ταχύτητα του προέδρου του ΣτΕ, το οποίο εκδίδει αποφάσεις μετά από δύο και τρία χρόνια είναι προφανώς πρόκληση για όλους τους άλλους συνταξιούχους, των οποίων μάλιστα οι συντάξεις είναι κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές των δικαστών.

Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι ο προσφεύγων συνταξιούχος δικαστής λαμβάνει σήμερα (μετά τις μειώσεις) καθαρή σύνταξη 1.500 ευρώ και επιπλέον επικουρική σύνταξη από το Ταμείο Νομικών 250 ευρώ. Άλλη τόσο είναι και η σύνταξη της συζύγου του, επίσης συνταξιούχου νομικού.

Ένας επιπρόσθετος λόγος που καταδεικνύει ότι δεν υπήρχε κατεπείγων λόγος για τον προσδιορισμό-εξπρές είναι και το γεγονός ότι το ζευγάρι δεν έχει λοιπές οικογενειακές υποχρεώσεις….

Ετικέτες