Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ακρόπολης

Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ακρόπολης

Η ΠΕΥΦΑ εξάγγειλε 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 25/7 στην Ακρόπολη και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που λειτουργούν με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Αντιδρά το φυλακτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Ακρόπολη και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που λειτουργούν με ηλεκτρονικό εισιτήριο ενάντια στην παράδοση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου εισόδου των επισκεπτών του Ιερού Βράχου. 

Η 4αωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 08. 00 έως τις 12.00 μμ αφορά το φυλακτικό προσωπικό που υπηρετεί σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Μυκηνών, τον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Δελφών, το Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ:

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Φύλαξης Αρχαιοτήτων), συνεδρίασε εκτάκτως χθες 22 Ιουλίου, με θέμα τις εξελίξεις στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας του φυλακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην Ακρόπολη και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που λειτουργούν με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε: όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Μυκηνών, τον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Δελφών, το Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου.

Συνάδελφοι,

Η ΠΕΥΦΑ από την πρώτη στιγμή που ο ΟΔΑΠ εξήγγειλε τον διαγωνισμό για την παράδοση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου εισόδου των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αντέδρασε δυναμικά, πραγματοποιώντας δύο επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Όμως, παρά τις αντιδράσεις, η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΟΔΑΠ, προχώρησαν στην πραγματοποίηση των σχεδίων τους.

Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

Η υπεράσπιση του κλάδου μας και της εργασίας μας βρίσκεται στα χέρια όλων μας.

Συμμετέχουμε όλοι οι αρχαιοφύλακες δυναμικά στην 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 25/07, από τις 08.00πμ έως τις 12.00μμ και στέλνουμε με αυτό τον τρόπο την απάντησή μας στην πολιτική ηγεσία.

Διαβάστε επίσης:

Wall Street Journal: «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αλλάζουν τακτική μετά την αποχώρηση Μπάιντεν»

Καιρός: Φέρνει μπουρίνια ο πολικός αεροχείμαρρος – Θα έρθει σύντομα νέος καύσωνας; (LIVE)

«Θεέ μου, είναι απλά ένα παιδί» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες εθελοντών γιατρών από την φρίκη της Γάζας

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος, ο Λευτέρης και τα «άλογα» της ελληνικής αποστολής

Καύσωνες στην Ελλάδα: Η φονική επέλαση του 1987 με 1.300 νεκρούς – Οι καυτοί Ιούληδες που έμειναν στην ιστορία (Photos – Video)

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter