Σταμάτησαν οι έρευνες για τον Πολωνό αγνοούμενο – Έψαξαν και στον χιονισμένο Ομαλό

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον Πολωνό αγνοούμενο – Έψαξαν και στον χιονισμένο Ομαλό

Χωρίς να έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης του 64χρονου Πολωνού τουρίστα, σταμάτησαν από την πυροσβεστική υπηρεσία οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αντρίζ Βέμπερ ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής – από την Τρίτη 9 Απριλίου, τότε που είχε πάει για πεζοπορία στα Λευκά Όρη.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε στο neakriti ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκης για τις έρευνες αλλά και μία ακόμη δύσκολη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, στην χιονισμένη και άκρως δύσβατη και απόκρημνη περιοχή του Ομαλού.

«Οι δυνάμεις μας εξάντλησαν όλα τα περιθώρια. Χθες τελευταία μέρα των ερευνών ανέβηκαν και στον χιονισμένο Ομαλό, ψάχνοντας εξονυχιστικά χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και δεν ήταν μόνο η χθεσινή ημέρα αλλά όλες οι προηγούμενες μέρες από τις 14 Απριλίου, οπότε και κληθήκαμε από την αστυνομία, να συνδράμουμε των ερευνών μέχρι και χθες».

Όπως επίσης ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης , από την Κρήτη έφυγε και η κόρη του Πολωνού αγνοούμενου που είχε έρθει από την πατρίδα της για να δει από κοντά την εξέλιξη των ερευνών.

https://www.facebook.com/jocherrywaves/posts/10219673461253415

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πολωνός δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Τρίτη 9 Απριλίου, τότε που είχε πάει για πεζοπορία στα Λευκά Όρη και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τελευταία τοποθεσία του ήταν η Σούγια.

Ωστόσο, η αγωνία κορυφώνεται ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι προσωπικά αντικείμενα και η σκηνή του αγνοούμενου εντοπίστηκαν στις 14/4 στην είσοδο του φαραγγιού της Τρυπητής όπου είχε κατασκηνώσει ο 64χρονος.

Σαφείς οδηγίες προς τους περιπατητές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Οι οδηγίες που δίνονται από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων είναι σαφείς .Ενημερωτικά φυλλάδια έχουν διανεμηθεί σε τέσσερις γλώσσες σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα.

Άτομα μεγάλης ηλικίας ή με προβλήματα υγείας καλούνται να μην επιδίδονται σε τέτοιες δραστηριότητες μεμονωμένα, αλλά σε ομάδες .Θα πρέπει προηγουμένως να έχουν ενημερώσει το ξενοδοχείο που διαμένουν ή τους οικείους τους για την ακολουθούμενη πορεία και τον τόπο προορισμού.

Είναι σημαντικό ανάλογα με τη φυσική κατάσταση των ατόμων, να επιλέγονται αντιστοίχου βαθμού δυσκολίας μονοπάτια.

Συστήνεται επίσης να ακολουθούν πιστά τις σημάνσεις των ορειβατικών μονοπατιών και των μονοπατιών μεγάλων αποστάσεων Ε4 και Ε6 χωρίς να παρεκκλίνουν της πορείας τους. Απαραίτητο είναι οι πεζοπόροι να φέρουν κατάλληλη περιβολή και τον κατάλληλο εξοπλισμό, να είναι ενήμεροι για τις καιρικές συνθήκες, να αποφεύγουν την πορεία τις νυχτερινές ώρες.

Στο βασικό εξοπλισμό που θα πρέπει να έχει μαζί του κάθε πεζοπόρος στα ορεινά περιλαμβάνονται χάρτες, φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, παπούτσια πεζοπορίας ελαφρά και εύκαμπτα, πυξίδα, σφυρίχτρα, σουγιάς ή πολυεργαλείο, ρολόι, κινητό τηλέφωνο με εφεδρική μπαταρία και ραδιόφωνο.

Ακόμη, αναγκαία είναι τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο, αναπτήρας και καθρέπτης, ατομικό φαρμακείο, αντιηλιακό προσώπου και χειλιών και απαραιτήτως νερό τουλάχιστον ενάμιση λίτρο.

Οι περιπατητές θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν το τηλέφωνο του καταλύματός τους και τους αριθμούς κλήσης ανάγκης όπως 199 Πυροσβεστική Υπηρεσία, 100 Ελληνική Αστυνομία, 166 Ε.Κ.Α.Β., 112 Πανευρωπαϊκός αριθμός κλήσης.

Σε περίπτωση ανάγκης να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες με ψυχραιμία δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την θέση τους, παραμένοντας σε ασφαλές σημείο ως ομάδα και τηρώντας τις οδηγίες των διασωστών. 

Πηγή: neakriti

Documento Newsletter