Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το OnlyFans: Εκατοντάδες βίντεο και εικόνες ανηλίκων, από νήπια έως εφήβους

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το OnlyFans: Εκατοντάδες βίντεο και εικόνες ανηλίκων, από νήπια έως εφήβους

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα αποκάλυψε το Reuters για το OnlyFans, τη δημοφιλή πλατφόρμα περιεχομένου ενηλίκων. Παρόλο που το OnlyFans ισχυρίζεται ότι ελέγχει τους χρήστες και όλο το περιεχόμενο, προκειμένου να κρατήσει τα παιδιά μακριά από το υλικό που κοινοποιείται, έρευνα του διεθνούς μέσου σε αρχεία της αστυνομίας και δικαστηρίων των ΗΠΑ, εντόπισε καταγγελίες που αφορούν σε εκατοντάδες σεξουαλικά βίντεο και εικόνες ανηλίκων – από νήπια έως εφήβους – τα οποία αναρτήθηκαν στον ιστότοπο.

Όταν ένα 16χρονο κορίτσι από τη Φλόριντα χάθηκε τον Απρίλιο του 2023, οι γονείς της έψαξαν το τηλέφωνό της, αναζητώντας απελπισμένα για στοιχεία. Αυτό που βρήκαν τους συγκλόνισε: Για μήνες, έστελνε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της σε έναν άντρα, ο οποίος φοβόντουσαν ότι την είχε απήγαγε.

Την επόμενη μέρα, οι Αρχές βρήκαν το κορίτσι, μερικώς γυμνό, σε ένα νοικιασμένο σπίτι μαζί με τον άνδρα, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας. Μια έρευνα αποκάλυψε ότι είχε δημοσιεύσει δεκάδες σεξουαλικά βίντεο και εικόνες του κοριτσιού στο OnlyFans. Ο δράστης, ο 22χρονος Ίθαν Ντίαζ, κατηγορήθηκε αργότερα για εμπορία ανθρώπων και άλλα αδικήματα, με τον ίδιο να δηλώνει αθώος.

Το διεθνές πρακτορείο κατάφερε να επιβεβαιώσει τουλάχιστον 30 υποθέσεις, από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2024, και εκατοντάδες βίντεο και εικόνες με κακοποίηση ανηλίκων. Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα δεν πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά» και ο αριθμός αυτός αποτελεί μόνο ένα μέρος του πραγματικού προβλήματος.

Πολλές υπηρεσίες αρνήθηκαν να διαθέσουν στοιχεία στο Reuters επικαλούμενες τους νόμους της εκάστοτε πολιτείας για την προστασία της ταυτότητας των ανηλίκων. Επιπλέον, όπως υπογράμμισε ο Ματ Ρίτσαρντσον, ερευνητής της οργάνωσης Anti-Human Trafficking Intelligence Initiative, καθώς οι λογαριασμοί στο OnlyFans είναι κατά βάση συνδρομητικοί, είναι δύσκολο να εντοπιστεί το υλικό που διακινείται καθώς καλύπτεται από ένα πέπλο ιδιωτικότητας. «Είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζουμε τι ακριβώς και σε τι μέγεθος διακινείται στην πλατφόρμα», πρόσθεσε η ίδια.

Ο αντίκτυπος σε ορισμένα θύματα ήταν καταστροφικός. «Αφού έμαθα για το βίντεο, δεν μπορούσα να βγω έξω χωρίς να φοβηθώ ότι κάποιος είδε το πρόσωπό μου», είπε ένας νεαρός άνδρας σε δικαστήριο της Μασαχουσέτης μετά από ένα βίντεο της σεξουαλικής του επαφής σε ηλικία 15 ετών με έναν εθελοντή προπονητή ποδοσφαίρου που κατέληξε προς πώληση στο OnlyFans.

«Πρέπει να υπάρξει ευθύνη για αυτές τις πλατφόρμες», δήλωσε μιλώντας στο Reuters ο πατέρας ενός 16χρονου αγοριού από το Κάνσας. Αυτό που συνέβη είναι «μια πληγή που δεν θα επουλωθεί ποτέ», είπε ο ίδιος.

Από τις 30 υποθέσεις που εξετάστηκαν από το Reuters, περισσότερες από τις μισές κατέληξαν σε σύλληψη και τουλάχιστον τρεις σε ποινικές καταδίκες. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για ενήλικους που με οποιονδήποτε τρόπο εκμεταλλεύτηκαν ανήλικους και ανήλικες, δημιούργησαν παράνομο υλικό και το πούλησαν στο OnlyFans.

Πάνω από 200 βίντεο και εικόνες ανηλίκων περιέχονται στους φακέλους της φρίκης. Σε τουλάχιστον μια περίπτωση το υλικό παρέμεινε αναρτημένο για περισσότερο από έναν χρόνο στην πλατφόρμα και κατέβηκε μόνο όταν ο ερευνητής, που συνεργάστηκε με το Reuters, ενημέρωσε τις αρχές.

Το νοσηρό υλικό καταλήγει προς πώληση στην πλατφόρμα OnlyFans, τα έσοδα της οποίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2022. Οι περίπου 3,2 εκατομμύρια δημιουργοί περιεχομένου πωλούν εικόνες και βίντεο έναντι μηνιαίας συνδρομής ή εφάπαξ πληρωμής, διατηρώντας το 80% των εσόδων. Το υπόλοιπο 20% το παίρνει η πλατφόρμα.

Η απάντηση του OnlyFans

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters, εκπρόσωπος της εταιρείας, ανέφερε το εξής: «Η OnlyFans είναι περήφανη για τα μέτρα ασφαλείας. Με τη πολιτική που εφαρμόζουμε αναφέρουμε και υποστηρίζουμε τις έρευνες και τις διώξεις οποιουδήποτε επιδιώκει να καταχραστεί την πλατφόρμα μας με αυτόν τον τρόπο».

Ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας ανέφερε ακόμη πως εφαρμόζονται «αυστηροί έλεγχοι ασφαλείας» και πως υπάρχει συνεργασία με τις αρχές, τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και τις οργανώσεις ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίηση ανηλίκων.

Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει σε περισσότερες ερωτήσεις του διεθνούς μέσου σχετικά με συγκεκριμένες υποθέσεις και ζητήματα που προέκυψαν από την έρευνα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίοι κατάφεραν οι δράστες να αποφύγουν τον έλεγχο και να αποκομίσουν κέρδη από το πορνογραφικό υλικό με ανήλικους.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Έπεσαν βροχή οι σφαίρες – Οι νεότερες πληροφορίες και τα σενάρια (Video – Audio)

Ανοιχτή σύγκρουση στη ΝΔ: Σφοδρά πυρά Σαμαρά, «καρφιά» από Καραμανλή κατά Μητσοτάκη

Ντόρα Μπακογιάννη για Σαμαρά: Κατέθεσε τη δική του πικρία, ότι «δεν με παίζουν» (Video)

Στο μαιευτήριο της νέας εποχής

Το δημογραφικό εκπέμπει SOS: Διευρύνεται συνεχώς το χάσμα μεταξύ θανάτων και γεννήσεων στην Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να ανοίξει θέμα ηγεσίας ο Κασσελάκης – Δεν αποκλείονται… εκπλήξεις στην Κεντρική Επιτροπή

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter