Στ. Κασσελάκης: Έλληνες δικαιούνται μια ευκαιρία στο δικό τους ελληνικό όνειρο

Την υποψηφιότητά του υποστήριξε στην πρώτη του εσωκομματική εμφάνιση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ευχαρίστησε την Έφη Αχτσιόγλου που τον είχε υπαρασπιστεί νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Εφ. Αχτσιόγλου: Δεν είμαστε με όλους, είμαστε με τους πολλούς, όχι με την ολιγαρχία

«Θέλουμε να παλέψουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων και ο μόνος τρόπος γι’ αυτό είναι να το κάνουμε μέσω της Αριστεράς», είπε και αναφέρθηκε στην πορεία του: «Μαζί μου έχουν λυσσάξει. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ένας άνθρωπος όπως εγώ τους εκθέτει. Δεν κινητοποιούμαστε όλοι από το χρήμα, αναζητώ ψυχική αυτοπραγμάτωση μέσω της συλλογικότητας»

Μίλησε για τα κίνητρά του και την κατάσταση στην Ελλάδα: «Κατεβαίνω για Πρόεδρος της παράταξης μας γιατί οι Ελληνίδες και Έλληνες δικαιούνται μια ευκαιρία στο δικό τους ελληνικό όνειρο. Το όνειρο της ατομικής αυτοπραγμάτωσης και της κοινωνικής απελευθέρωσης – πάντα με εντιμότητα. Έχουμε απέναντί μας ένα σάπιο κράτος και ένα δεξιό παρακράτος. Έχουμε απέναντί μας μια Λερναία Ύδρα. Και όσο άλλοι χαϊδεύουν τα κεφάλια της, εμείς μπορούμε και πρέπει να κάψουμε το κτήνος. Τώρα!

Οι μηχανισμοί αυτοί, τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας, είναι απέναντί μας παντού. Έχουμε ολιγοπώλιο στο ρεύμα, ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες, κομματικά διορισμένους διοικητές στα νοσοκομεία, ρουσφέτια στους σταθμάρχες, predator στα τηλέφωνά μας και καμένα δέντρα και ζώα στην αυλή μας.Φτάνει πια! Αυτό δεν είναι το ελληνικό όνειρο, είναι ο ελληνικός εφιάλτης».

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αρχίζοντας από τα προκριματικά ψηφοδέλτια παντού – να είναι τα ίδια τα μέλη που θα αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι το κόμμα του lobbying, το κόμμα των εσωκομματικών ανταγωνισμών, των προσωπικών εγωισμών, και θα γίνει το κόμμα της κοινωνίας παντού. Και σε αυτήν την πορεία θα είμαι μέσα στην κοινωνία, παροτρύνοντας και εξοπλίζοντας τα μέλη μας να συμμετέχουν στον κοινωνικό ιστό: στους συλλόγους, στις κοινότητες, στα επιμελητήρια, στα συνδικάτα, σε όλες τις οργανωμένες κοινωνικές δράσεις».

Απαντήσει στην κριτική που του γίνεται: «Με κατηγορούν ότι είμαι στοιχείο της μεταπολιτικής, της εποχής της επικοινωνίας και ότι δεν έχω ουσία.Δυο μήνες τώρα όμως, χωρίς εμένα να διεκδικώ την προεδρία, δεν άκουσα παρά ελάχιστα για την ουσία. Η δίκη μου πολιτική ουσία λοιπόν είναι πρώτα από όλα ότι δεν έκανα καμία συμφωνία για να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος. Με κανέναν».