«Sports Pass»: Νέο σχολικό επίδομα 300 ευρώ σε 35.000 μαθητές

«Sports Pass»: Νέο σχολικό επίδομα 300 ευρώ σε 35.000 μαθητές

Νέο voucher για μαθητές Α’ Γυμνασίου ύψους 300 ευρώ, με το όνομα Sports Pass, δρομολογεί το Υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση της άθλησης και την εγγραφή των παιδιών σε Αθλητικούς Συλλόγους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου το sports pass θα είναι ένα voucher ύψους 300 ευρώ που αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Το voucher θα διανεμηθεί με εισοδηματικά κριτήρια και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου.

Η διάταξη  του Υπουργείου

«Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Με περίπου 100.000 μαθητές να απαρτίζουν τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται το μέτρο, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το ποσό των 300 ευρώ του voucher, οι οποίοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια»

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Μανώλης Χριστοδουλάκης… for president, όταν έρθει η ώρα;

ΝΔ: Αγεφύρωτο το χάσμα Μαξίμου και διαφωνούντων – Στο… κενό τα γαλάζια «τραπεζώματα»

Νέο ευρωπαϊκό ράπισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

ΗΠΑ: Έσκισε ελληνικές σημαίες σε εστιατόριο γιατί… νόμιζε ότι ήταν του Ισραήλ (Video)

Ανοχύρωτοι και νομικά ακάλυπτοι οι «ήρωες» εθελοντές πυροσβέστες – Ο άδικος χαμός των δύο νέων ανέδειξε τις μαύρες τρύπες στο φτηνό δόγμα Κικίλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Εκτός ελέγχου η βία μεταξύ των ανηλίκων – Η κυβέρνηση ονειρεύεται καταστολή αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του

Βουλιαγμένη: Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο – Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό

Mε σεβασμό στον Θανάση Καρτερό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter