Σπιράλ ύφεσης και αδιαφορία

¸

Ολοταχώς προς το 2010. Δώδεκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας από τις κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, το φάσμα μιας νέας χρεοκοπίας πλανάται πάνω από την Ελλάδα.

Η σκιά του πληθωρισμού πέφτει βαριά πάνω στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις με την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τον δείκτη οικονομικού κλίματος να κάνουν βουτιά τον Απρίλιο.

Το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνουν «ότι μόλις τα βγάζουν πέρα» αυξήθηκε στο 65% από 56% μέσα σε ένα μήνα.

Το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών μειώνεται με ταχείς ρυθμούς, ο φόβος της ανεργίας επέστρεψε ενώ οι επιχειρήσεις βλέπουν τους τζίρους τους να μηδενίζονται.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με ψίχουλα να κοροϊδέψει τους πολίτες. Αυξάνει 50 ευρώ τον κατώτατο μεικτό μισθό και υπόσχεται μέτρα για μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Μέτρα εστιασμένα όμως τη χονδρική τιμή ενέργειας και όχι στη λιανική τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Απαισιόδοξοι είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα που θεωρούν ότι η αύξηση του πληθωρισμού και των τιμών της ενέργειας θα γκρεμίσουν την ανάπτυξη και ταυτόχρονα την αισιοδοξία που καλλιεργεί μέσω των φιλικών της και καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε ένα σπιράλ ύφεσης και πλήρους κυβερνητικής αδιαφορίας.

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «σοφοί» σύμβουλοί έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Αυτό πρέπει να γίνει το δυνατόν γρηγορότερα συνείδηση στους πολίτες. Διαφορετικά θα αναπολούμε την περίοδο των μνημονίων.

documentonews.gr