Σπάνια κοινή δήλωση ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Σε μια σπάνια κοινή τους δήλωση, οι ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, του Ιράκ και της Ιορδανίας καταδικάζουν την «επιθετικότητα» του Ισραήλ κατά του Λιβάνου και προειδοποιούν ότι «ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

Μάλιστα προαναγγέλλουν σύνοδο κορυφής των τριών χωρών, η οποία θα διεξαχθεί στο Κάιρο.

Οι τρεις υπουργοί υποστηρίζουν ότι ο τερματισμός της «επικίνδυνης κλιμάκωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή «πρέπει να έχει αφετηρία τον τερματισμό της επιθετικότητας του Ισραήλ στη Γάζα».

«Οι υπουργοί καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση επί του Λιβάνου, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ ωθεί την περιοχή προς έναν ανοικτό πόλεμο», προστίθεται στο κείμενο, στο οποίο καλούνται «η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να σταματήσουν τον πόλεμο».

Επικαλούμενοι «την επικίνδυνη κλιμάκωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή», οι υπουργοί υπογραμμίζουν επίσης πως «για να σταματήσει αυτή η κλιμάκωση, πρέπει να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις τρεις χώρες, έπειτα από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους χθες, Τρίτη, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε επίσης

Λίβανος: Ποιος ήταν ο Ιμπραήμ Κουμπάισι που σκοτώθηκε σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Ο ρόλος του στη Χεζμπολάχ

Εφιάλτης δίχως τέλος και στον Λίβανο: «Τριπλή τραγωδία» – Στους 500.000 οι εκτοπισμένοι – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί