Σούπερ Λίγκα: Ο Αρης «εκτέλεσε» την ΑΕΚ στις καθυστερήσει (2-1)

Σούπερ Λίγκα: Ο Αρης «εκτέλεσε» την ΑΕΚ στις καθυστερήσει (2-1)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Στην σκιά της δολοφονίας του 18χρονου Αλκη Καμπανού και μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα, ο Αρης με γκολ στο 95’ πήρε σημαντική νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ στην 21η αγωνιστική της Super League 1, με τον δικέφαλο να κάνει δεύτερη σερί ήττα και να μένει πίσω στην μάχη της κορυφής, Ηταν ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα και το οποίο τελείωσε μέσα σε μια μικρή σύρραξη…

Οι δυο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μαύρα περιβραχιόνια, ο Αρης φορώντας μαύρες φανέλες. Απαντες κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο φιλάθλων που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης» κα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν τη σέντρα. Να σημειωθεί ότι λίγο πιο πριν δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των οπαδών του Αρη και της της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο γήπεδο ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα ο Τζαβέλλας επειδή είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ.

Εκτός αυτού, σε ένδειξη πένθους τα πρακτορεία που θα κάλυπταν τα ματς για την 21η αγωνιστική θα δημοσίευαν μόνο ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Αρης κυριάρχησε στο πρώτο 20λεπτο με την ΑΕΚ να έχει παθητικό ρόλο, έχοντας πιο πολύ το μυαλό της να μη δεχτεί γκολ. Μόλις συμπληρώθηκε το 19ο λεπτό του αγώνα οι φίλοι του Αρη φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Αλκιβιάδη, όσα και τα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει ο αδικοχαμένος νέος.

Μετά το 20’ η ΑΕΚ άρχισε να βγαίνει μπροστά αλλά στο 30΄ο Αρης κέρδισε πέναλτι που έδωσε ο Ισπανός ρέφερι όταν είδε επαφή του Τζαβέλλα με τον Σάσα. Το VAR ειδοποίησε τον διαιτητή να πάει να το δει στην οθόνη και ο Ισπανός πήρε πίσω την απόφαση (σωστά) αφού όπως φάνηκε στο βίντεο δεν υπήρξε καμία ανατροπή.

Ο Αρης κατάφερε στο 45’ να ανοίξει το σκορ με τακουνάκι του Εντιαγέ (ο σκόρερ σήκωσε ψηλά μια φανέλα με το όνομα του αδικοχαμένου Άλκη) και στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Σάκχοφ.

Στο 2ο ημίχρονο οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή με την ΑΕΚ να προσπαθεί να απειλήσει για την ισοφάριση και τους γηπεδούχους να επιχειρούν να κλέψουν μπάλες για να βγουν στην αντεπίθεση. Στο 58’ ο Τσούμπερ έχασε μια καλή ευκαιρία για το 1-1 και από εκείνη τη στιγμή ο «δικέφαλος» πίεσε περισσότερο τους γηπεδούχους αλλά είχε πολλές ημιτελείς προσπάθειες ενώ στο 61’ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φαμπιάνο με τον Αραούχο.

Το ματς είχε πολλές διακοπές και φάουλ και λίγες καλές φάσεις και τελικά η πίεση της ΑΕΚ έφερε αποτέλεσμα με τρομερό γκολ με ψαλιδάκι του Αραούχο (η μπάλα κόντραρε και στον Σάκιτς) που έφρασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για τη νίκη και στο 95’ ο Αρης πέτυχε γκολ με το πολύ όμορφο πλασέ του Σάκιτς από πάσα του Λόπες και πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-1…

Ο Ισπανός ρέφερι Αντριάν Κορδέρο «κιτρίνισε» τους Καμαρά, Τζαβέλλα, Σιμόες, Χατζισαφί, Τάνκοβιτς.

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (91’ Λόπες), Ματίγια, Σάσα, Ιτούρμπε (62’ Γκαρσία), Εντιαγέ 83’ Σάκιτς), Μαντσίνι (83’ Μάνος), Καμαρά.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (78’ Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (78’ Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (85’ Τάνκοβιτς), Σιμόες, Σάκχοφ (46’ Μάνταλος), Γκαρσία (93’ Βράνιες), Αραούχο, Τσούμπερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter