Σούπερ Λίγκα: Νικητής με ανατροπή στο θρίλερ ο ΟΦΗ, 3-2 τον Παναθηναϊκό

Σούπερ Λίγκα: Νικητής με ανατροπή στο θρίλερ ο ΟΦΗ, 3-2 τον Παναθηναϊκό

Σε ένα απίθανο θρίλερ ο ΟΦΗ με ανατροπή πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-2 επί του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Ηράκλειο για την 21η αγωνιστική της Super League. Ηταν ένα συγκλονιστικό ματς που τα είχε όλα. Πέντε γκολ, δύο δοκάρια, μια αποβολή, πολλές χαμένες ευκαιρίες, νεύρα, ένταση και πολλές διαμαρτυρίες στις αποφάσεις του διαιτητή Καραντώνη.

O ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3’ ο Μπρινιόλι έσωσε την εστία του σε δυνατό σουτ του Τοράλ. Οι Κρητικοί πίεζαν τους «πράσινους» που έκαναν εύκολα το λάθος και δεν μπορούσαν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση. Κι ενώ ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο, ήρθε η πρώτη συντονισμένη επιθετική προσπάθεια του Παναθηναϊκού, ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα και ο Μεγιάδο στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν στο 24’ με σουτ του Σελίμοβιτς. Το γκολ κατακυρώθηκε από τον ρέφερι αφού το είδε πρώτα στο VAR. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ ανώτερος και δύο λεπτά μετά έχασε νέα ευκαιρία με τον Ντουρμισάι. Όμως κόντρα στη ροή του ματς από ένα λάθος του Σελίμοβιτς, ο Χουάνκαρ έδωσε έτοιμο γκολ στον Παλάσιος που έκανε το 1-2. Κι εδώ το γκολ κατακυρώθηκε από το VAR καθώς ο βοηθός είχε υποδείξει οφσάιντ τον σκόρερ.

Στο β’ μέρος το ματς ήταν πιο ισορροπημένο με τον Βάντερμαν να σώζει το 1-3 σε δυνατό σουτ του Βιγιαφάνιες. Με την πάροδο του χρόνου οι «πράσινοι» κυριάρχησαν και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ με τον Βιτάλ στο 70’ και στο 71’ δοκάρι με τον Βέλεθ. Όμως στο 74’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βιγιαφάνιες.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 85’ μετά από συνεργασία δύο παικτών του που μπήκαν αλλαγή στο ματς. Σέντρα του Ουές, γυριστή άπιαστη κεφαλιά του Φελίπε και 2-2. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για ισοπαλία, στο τετράλεπτο των καθυστερήσεων το παιχνίδι εξελίχθηκε σε απίθανο θρίλερ. Στο 91’ ο Καρλίτος από πλεονεκτική θέση έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-3. Στο επόμενο λεπτό βολίδα του Ντε Γκουζμάν βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 94’ ο Μπρινιόλι έδιωξε σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Γκαγιέγκος και στο κόρνερ που παίχτηκε με πάσα, ο Ντε Γκουζμάν έκανε τη σέντρα και ο Τσιλιανίδης στο 94.18’’ με κεφαλιά έκανε το 3-2 και ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη νίκη με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται επειδή ο θεώρησαν ότι είχε περάσει ο χρόνος των καθυστερήσεων…

Ο διαιτητής Καραντώνης «κιτρίνισε» τους Μεγιάδο, Βιγιαφάνιες (δύο), Βούρο, Λάμπρου, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βέλεθ.

ΟΦΗ: Μπαλογιάννης, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης (70’ Ουές), Τοράλ, Μεγιάδο (59’ Τσιλιανίδης), Γκαγιέγκος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Ντουρμισάι. (59’ Φελίπε), Λάμπρου (70’ Ντε Γκουζμάν)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (60’ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (69’ Αϊτόρ), Καρλίτος (69’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (88’ Λούντκβιστ).

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter