Σούπερ Λίγκα: Η ΑΕΚ προηγήθηκε στην Λεωφόρο, ο ΠΑΟ πήρε τη νίκη (2-1)

Σούπερ Λίγκα: Η ΑΕΚ προηγήθηκε στην Λεωφόρο, ο ΠΑΟ πήρε τη νίκη (2-1)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και την ΑΕΚ στην Λεωφόρο (2-1), έκανε το «4 στα 4»  στο πρωτάθλημα και δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

Στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Εχασαν κλασικές ευκαιρίες με τους Σπόραρ (6’, 25’) και Κουρμπέλη (26’), ωστόσο δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ. Σε αυτό το διάστημα η Ενωση προσπαθούσε να «καταστρέψει» το παιχνίδι των γηπεδούχων και δεν φάνηκε δημιουργικά. Παρόλα αυτά άνοιξε το σκορ στο 36’. Ο Πέρεθ έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, ο Γκατσίνοβιτς τροφοδότησε τον Αραούχο κι αυτός τον Πινέδα που με όμορφη ενέργεια και σουτ «έγραψε» το 0-1.

Το γκολ της ΑΕΚ όχι μόνο δεν αποσυντόνισε το τριφύλλι, αλλά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ανέτρεψαν το αποτέλεσμα με δύο εύστοχα πέναλτι. Στο 42’ η μπάλα βρήκε το χέρι του Χατζισαφί και στο επόμενο λεπτό ο Αϊτόρ ισοφάρισε από τα 11 βήματα. Και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαρσία ανέτρεψε τον Γκάνεα και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Σπόραρ (2-1).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο δοκάρια με τον Αϊτόρ (61’) και τον Παλάσιος (85’), ενώ η Ενωση απείλησε με τον Αραούχο δύο φορές (55’, 72’).

Ο Βούλγαρος Γ. Καμπάκοφ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπρινιόλι, Σπόραρ, Τσέριν –  Πινέδα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα, Σάρλια, Πούγγουρας, Κουρμπέλης (74’ Βέρμπιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Αϊτόρ (78’ Μπερνάρ), Παλάσιος (92’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζησαφί (58’ Μοχαμάντι), Βίντα, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (57’ Αμραμπατ), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Πινέδα, Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς (57’ Ελίασον), Αραούχο (77’ Φαν Βέερτ).

**Στο ματς της Τρίπολης ο Αρης επικράτησε 2-0 του Αστέρα και ανάσανε βαθμολογικά. Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν στο 20’ ο Γκρέι και στο 60’ ο Εμπακατά.

Οι κίτρινοι τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς στο 77’ αποβλήθηκε ο Ματέο Γκαρσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter