Σούπερ Λίγκα: Εύκολη νίκη ο Παναθηναϊκός επί του Απόλλωνα με 3-0 στη Ριζούπολη

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια έκανε σήμερα (16/2) ο Παναθηναϊκός που νίκησε τη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι για να το «καθαρίσει» όσο πιο γρήγορα μπορούσε και το πέτυχε χάρις σε δύο πέναλτι που κέρδισε και ευστόχησε πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20αλεπτο. Στο 12’ ο Μπαξεβανίδης ανέτρεψε με άτσαλο μαρκάρισμα τον Αϊτόρ και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Παλάσιος για το 0-1. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Κάστρο ανέτρεψε τον Ιωαννίδη και ο Αϊτόρ που εκτέλεσε το νέο πέναλτι έκανε το 0-2 και απλοποίησε τα πράγματα για τους «πράσινους». Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες με Γκατσίνοβιτς και Ιωαννίδη και για άλλα γκολ ενώ ο Απόλλωνας απείλησε με τον Σίγκνιεβιτς στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο 2ο ημίχρονο οι «πράσινοι» συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες με τον Βέρλχουστ να σώζει σε πολλές περιπτώσεις τους γηπεδούχους, που απείλησαν στο 81’ με τον Ντάουντα. Τελικά στο 87’ ο Μπαξεβανίδης πέτυχε ο,τι έχασαν σε όλο το ματς οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού και με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Ο διαιτητής Ευαγγέλου «κιτρίνισε» τους Ντομίνγκες, Κουρμπέλη.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βέρλχουστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Γιακιμόφσκι (46’ Βιτλής), Κάστρο (46’ Παμλίδης), Σίμπσαχ, Σλίβκα, Μαρτίνες, Τσιλούλης (61’ Λα Πάρα), Σίγκνιεβιτς (71’ Ιωαννίδης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ (89’ Σιδεράς), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (72’ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες (72’ Κουρμπέλης), Παλάσιος (89’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76’ Καρλίτος).