Σούπερ Λίγκα 1: Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Παναιτωλικό εν μέσω συνθημάτων κατά του Μητσοτάκη

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ματς με τον Παναιτωλικό, πέτυχε δύο γκολ, είχε τρία δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Η νίκη των πρασίνων με 2-0 τους επανέφερε στην κορυφή, ωστόσο αυτό που σημάδεψε το παιχνίδι της Λεωφόρου ήταν να συνθήματα κατά του πρωθυπουργού που φώναξαν οι φίλαθλοι για την τραγωδία των Τεμπών. Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού οι φίλαθλοι άναψαν μαύρα καπνογόνα στη μνήμη των θυμάτων, ενώ ακούστηκε το σύνθημα: «ΠΑΟ-θρησκεία-Θύρα 13, δεν ήταν ατύχημα ήταν δολοφονία!»

Στη Θ13 αναρτήθηκε ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Χώρα εκτροχιασμένη, μέσα στο αίμα βουτηγμένη, τα εγκλήματα του κράτους ξεπλένονται από τους δημοσιοκάφρους. Θύρα 13» και στη Θ5 ένα άλλο πανό έγραφε: «Πολίτες Γ’ κατηγορίας, με α’ θέση στο θάνατο».

Στο αγωνιστικό σκέλος οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρια με τους Χουάνκαρ (42’ και 58’) και Κουρμπέλη (42’), ενώ πήραν τους τρεις βαθμούς με γκολ των

Μαντσίνι (62’) και Παλάσιος (84’).

«Χρειαζόταν υπομονή. Αντιμετωπίσαμε μία καλή ομάδα αμυντικά, η υπομονή για εμάς σε αυτή τη φάση δεν είναι εύκολο καθώς θέλουμε τη νίκη. Η υπομονή που είχαμε μας βοήθησε να παίξουμε ψύχραιμα και να βάλουμε το γκολ. Είναι μία σημαντική νίκη», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του τριφυλλιού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι τεράστια η διαφορά από πέρσι. Εγώ ξέρω τι γίνεται, που ήταν πέρσι η ομάδα και που είναι φέτος. Ολα είναι διαφορετικά. Πλέον είμαστε στο μονοπάτι του Παναθηναϊκού, του πρωταθλητισμού, εμείς απολαμβάνουμε τη γεμάτη Λεωφόρο».

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Χατζηθεοδωρίδη, Λάρσον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (87’ Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης (86’ Τσοκάι), Παλάσιος, Μαντσίνι (71’ Κλεϊνχεϊσλερ), Τσέριν, Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης (86’ Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86’ Νοσιρού), Σενγκέλια, Ντουάρτε (72’ Μόρσεϊ), Χουάνπι (72’ Μπουζούκης), Καρέλης (72’ Πέδρο Χοάο).