Σούπερ Λίγκα 1: Η ΑΕΚ νίκησε (1-0) και έσπασε το αήττητο του ΠΑΟ, πήρε φωτιά η κορυφή

Σούπερ Λίγκα 1: Η ΑΕΚ νίκησε (1-0) και έσπασε το αήττητο του ΠΑΟ, πήρε φωτιά η κορυφή

Η ΑΕΚ επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής με 1-0 του Παναθηναϊκού και έδωσε νέο μεγάλο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου. Οι πράσινοι έχασαν το αήττητο τους στην Opap Arena και η Ενωση μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Το ντέρμπι εξελίχθηκε σε θρίλερ στα τελευταία του λεπτά. Ο Ιωαννίδης είχε δοκάρι στο 98’ και οι κιτρινόμαυροι έχασαν πέναλτι με τον Λιβάι Γκαρσία στο 100’.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό και μπροστά στις δύο εστίες δημιουργήθηκαν ελάχιστες φάσεις. Η Ενωση έπαιξε συντηρητικά και στόχος της ήταν να μην δεχθεί πρώτη γκολ. Για το λόγο αυτό ο προπονητής της Μ. Αλμέιδα είχε δώσει εντολή στον Αραούχο να μαρκάρει τον Πέρεθ για να μην οργανώσει το παιχνίδι του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι ήταν προσηλωμένοι τακτικά στα όσα τους είχε ζητήσει ο προπονητής τους, ωστόσο δεν απέφυγαν τα λάθη στην άμυνα που στο πρώτο ημίχρονο δεν τους στοίχισαν.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε με τους Βέρμπιτς (20’), Παλάσιος (25’) και ο Δικέφαλος με τον Αραούχο (33’).

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ντέρμπι χάθηκε στο 54’ για τον Παναθηναϊκό με τον Μπερνάρ, το σουτ του οποίου απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη ο Αθανασιάδης.

Στο ματς υπήρξε νέα διακοπή στο 65’ όταν έσκασε μία κροτίδα πίσω από την εστία του Παναθηναϊκού με τον Μπρινιόλι να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είχε τραυματιστεί και όταν το ντέρμπι άρχισε η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Στο 68’ ο Αραούχο πάσαρε με το κεφάλι στον Πινέδα κι αυτός εκτέλεσε τον Μπρινιόλι και άνοιξε το σκορ. Στο 1-0 υπήρξε νέα μεγαλύτερη διακοπή από τα καπνογόνα που άναψαν.

Στο 98’ ο Ιωαννίδης άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Αθανασιάδη. Στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πάουλο Φερνάντες από τον Σένκεφελντ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λιβάι Γκαρσία με τον Μπρινιόλι να πέφτει στη γωνία και να αποκρούει την μπάλα.

«Γνωρίζαμε την δύναμη του Παναθηναϊκού, είχαμε μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές και είπαμε πως οι μικρές λεπτομέρειες θα είναι σημαντικές. Άλλη μία φορά οι ποδοσφαιριστές μας κατάλαβαν το πλάνο και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Αξίζαμε τη νίκη», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Μ. Αλμέιδα. Και πρόσθεσε: « Θεωρώ πως η ΑΕΚ παίζει το ίδιο παιχνίδι σε όλα τα ματς. Έχουμε πολύ δρόμο αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό που προσπαθήσαμε είναι οι παίκτες να δένονται με τη φανέλα που φοράνε και να παλεύουν ως σύνολο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του τριφυλλιού Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της.

«Σίγουρα κρίθηκε στις λεπτομέρειες το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Δε νιώσαμε πίεση από την ΑΕΚ. Μας έλειπε καλύτερη τελική πάσα, δεχτήκαμε ένα γκολ που σπάνια μπαίνει. Είχαμε διακοπή λόγω τραυματισμού, είναι σπάνιο και αδικαιολόγητο γκολ. Η ΑΕΚ κέρδισε, εμείς προχωράμε, έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα, μπορούμε να βελτιωθούμε όμως και αυτό θα κάνουμε», ήταν τα λόγια του Σέρβου προπονητή.

Ο Νόμπρε (Πορτογαλία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Λιβάι Γκαρσία, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Μάγκνουσον.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (90’ Πάουλο Φερνάντες), Άμραμπατ (81’ Τσούμπερ), Αραούχο (102’ Μήτογλου), Λιβάι Γκαρσία.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (89’ Βαγιαννίδης), Κουρμπέλης (70’ Ιωαννίδης), Ρούμπεν (89’ Τσόκαϊ), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (56’ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter