Σοβαρή καταγγελία για φρεγάτα Π/Ν που έπιασε φωτιά μεσοπέλαγα: Λιποθυμίες, ελλιπής σίτιση και υπερεργασία

Σοβαρή καταγγελία για φρεγάτα Π/Ν που έπιασε φωτιά μεσοπέλαγα: Λιποθυμίες, ελλιπής σίτιση και υπερεργασία

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο documentonews.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας η μηχανή της φρεγάτας Αδρίας έπιασε φωτιά ανοιχτά της Ύδρας, με αποτέλεσμα τον τερματισμό του δοκιμαστικού πλου και την άρον άρον επιστροφή στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Παράλληλα, αναβρασμός επικρατεί στο προσωπικό για την κατάσταση που φέρεται να έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τη σίτιση και το «εξαντλητικό ωράριο».

Η μικρής έκτασης φωτιά στη μηχανή της φρεγάτας προκλήθηκε από λάδια, με την κατάσταση να ελέγχεται γρήγορα μετά την ενεργοποίηση και του αγήματος πυρκαγιάς. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, προκλήθηκαν δύο λιποθυμικά επεισόδια εξαιτίας των αναθυμιάσεων, αλλά και του συνδυασμού -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- υπερεργασίας και κακής σίτισης.

Κατά τις πληροφορίες, χωρίς τροποποίηση ωραρίου από το ΓΕΝ, το πλήρωμα της συγκεκριμένης φρεγάτας καλείται να ανταπεξέλθει μέσα σε ένα εξαντλητικό πλαίσιο εργασίας, αφού επιβιβαζόταν στις 7 το πρωί και έβγαινε στις 6 το απόγευμα τη στιγμή που το ωράριο σε μια μάχιμη υπηρεσία εντός φρεγάτας ή για υπηρεσίες ξηράς να είναι εξάωρο.

Αναφορικά με την ελλιπή σίτιση, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ενδεικτικά ότι την περασμένη Πέμπτη στο πλήρωμα δόθηκαν μόνο δύο τοστ (!) κατά τη διάρκεια της 11ωρης βάρδιας. Μάλιστα, την επομένη ούτε αυτά τα σνακ δεν διατέθηκαν, με αποτέλεσμα να δοθεί έξοδος (!) στο πλήρωμα.

Αίσθηση προκαλεί, επίσης, πως μέχρι πρότινος δεν φαίνεται να τηρούνταν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, καθώς -κατά την καταγγελία- πριν λίγους μήνες αντικαταστάθηκαν τα ληγμένα σωσίβια για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ

Πού πάνε τα F-16;

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλούν πληροφορίες περί αναχώρησης δύο F-16 για Μέση Ανατολή χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα συμμετέχουν σε κάποιου είδους άσκηση. Κατά τις ίδια πληροφορίες, το ένα ταξίδεψε με προορισμό το Tabuk Regional Airport (Σαουδική Αραβία), ενώ το άλλο το Al Dhafra Air Base στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και τις εργασιακές συνθήκες του προσωπικού όσο και για τον σκοπό της αναχώρησης των δύο F16.

Διαβάστε επίσης

Ζούκερμπεργκ: H κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε το Facebook να λογοκρίνει το περιεχόμενο για τον Covid

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση κατά 23χρονης σε αστικό λεωφορείο – Δύο συλλήψεις

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό – Εντολή για επείγουσα έρευνα

Φταίνε πολίτες, δήµοι αλλά… προς Θεού, όχι η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Ζυγίζουν τα δεδομένα οι «87» και ψάχνουν υποψήφιο πρόεδρο – Δεν τίθεται θέμα Αρβανίτη

«Δεν ξέρω κανέναν που να πήρε δάνειο από κάποια τράπεζα» – Καλοστημένη κοροϊδία καταγγέλλουν οι σεισμόπληκτοι

Μητσοτάκης, τραπεζίτες εξαπατούν τους πληγέντες – Υπόσχονται άτοκα αλλά δεν τα δίνουν ποτέ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Γιατί η δεύτερη θητεία στην Κομισιόν μοιάζει βγαλμένη από την… κόλαση – Η ανάλυση του Politico

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter