Σωκράτης Φάμελλος: Προτείνει την παράσταση «18/9» για τη δολοφονία του Φύσσα στα σχολεία

Σωκράτης Φάμελλος: Προτείνει την παράσταση «18/9» για τη δολοφονία του Φύσσα στα σχολεία

Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση σε μαθητές σχολείων, της παράσταση της Δώρας Χρυσικού, «18/9», η οποία πραγματεύεται τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ανέλαβε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και προς την υπουργό Πολιτισμού τονίζει ότι «Θα ήθελα, λοιπόν, να σας προτείνω, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της δημιουργού, να αναλάβετε την πρωτοβουλία να παρουσιαστεί αυτό το έργο σε μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα».

«Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, να συμμετάσχουν σε έναν πολιτιστικό και παιδευτικό διάλογο για τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη δημοκρατία και την κοινωνία μας» αναφέρει.

Ολόκληρη η Επιστολή

Προς τον κ.Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την κα Υπουργό Πολιτισμού

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2024

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

«Είχα την τιμή χθες το βράδυ να παρακολουθήσω τον συγκλονιστικό μονόλογο της Δώρας Χρυσικού, με τίτλο «18/9», ο οποίος πραγματεύεται τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μια παράσταση που αναδεικνύει όχι μόνο τα τραγικά γεγονότα εκείνης της μαύρης ημέρας, αλλά και τις διαχρονικές αξίες της ζωής, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η παράσταση επιβεβαιώνει την ανεκτίμητη αξία της θεατρικής τέχνης ως μέσο προβληματισμού και κοινωνικής αφύπνισης.

Το θέατρο, ως κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποτελεί ένα ισχυρό παιδαγωγικό εργαλείο, ικανό να διεισδύσει στις συνειδήσεις των νέων, να καλλιεργήσει κριτική σκέψη και να προάγει την ευαισθητοποίηση απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα. Η παράσταση αυτή δεν είναι απλώς μια υπενθύμιση του τραγικού γεγονότος, αλλά αποτελεί τη φωνή της συνείδησής μας για την αξία της ζωής, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας αλλά και τη σημασία του ρόλου του ενεργού πολίτη.

Θα ήθελα, λοιπόν, να σας προτείνω, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της δημιουργού, να αναλάβετε την πρωτοβουλία να παρουσιαστεί αυτό το έργο σε μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα. Θεωρώ ότι αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, να συμμετάσχουν σε έναν πολιτιστικό και παιδευτικό διάλογο για τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη δημοκρατία και την κοινωνία μας.

Οφείλουμε ως κοινωνία να δηλώνουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο φασισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Η τέχνη αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο διαλόγου με τη νέα γενιά και το έργο «18/9» αποτελεί μοναδική ευκαιρία για αυτόν τον σκοπό .

Αναμένω με ενδιαφέρον την ανταπόκρισή σας για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Με εκτίμηση»

Σωκράτης Φάμελλος

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»

Διαβάστε επίσης:

Ο Ζαραλίκος δημοσιοποιεί πως «αρχηγός κόμματος» του έκανε μήνυση (Video)

Μαξίμου: Κάλυψη σε Σταϊκούρα για τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία που εργάζεται η σύζυγός του

Προκλητική στήριξη του Μαξίμου στον «τσάρο της φορολογίας» Γιώργο Πιτσιλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter