Σοκ στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Photos – Video)

Σοκ στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Photos – Video)

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο που μαίνεται από το απόγευμα της Παρασκευής στο Αλποχώρι Ηλείας. Νεκρός ένας άνδρας 55 ετών στη Μυρτιά, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου. Εκεί, οι γιατροί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον επαναφέρουν.

Ο 55χρονος βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο και είχε σπεύσει να βοηθήσει στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά υπέστη εισρόφηση καθώς μόλις είχε φάει. «Οι πρώτες ενδείξεις, από την επικοινωνία που είχα, είναι ότι ο θάνατος προήλθε από αναρρόφηση τροφής», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Κάννης, τονίζοντας ότι αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση.

Διαβάστε σχετικά: Μεγάλη φωτιά στο Αλποχώρι Ηλείας: Ένας νεκρός στη Μυρτιά – Κλειστή η Πατρών – Πύργου στα Δουνέικα (Videos)

Μάχη με τις φλόγες – «Κινδυνεύουν 4 χωριά»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πύργου σημείωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη, τονίζοντας ότι από τη μεγάλη πυρκαγιά κινδυνεύουν 4 χωριά, κυρίως η Μυρτιά και το Αλποχώρι.

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς έκλεισε η Εθνική Οδός Πύργου – Πατρών στο ύψος των Δουνέικων, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο μετά τις 19:30.

«Βροχή» τα 112

Στις 18:40 εκδόθηκε νέο 112 το οποίο καλεί σε εκκένωση των περιοχών Βάλμη και Μασουραίικα για απομάκρυνση προς Σιμόπουλο. Λίγο αργότερα, εστάλη νέο μήνυμα για τους κατοίκους της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία, για απομάκρυνση προς Πύργο.

Στις 19:15 ήχησε νέο 112 για τους κατοίκους στα Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι για απομάκρυνση προς Σιμόπουλο.

 

«Λύστε τα ζώα σας και εκκενώστε την περιοχή»

Αποπνικτική είναι  η ατμόσφαιρα σε Αλποχώρι και Μυρτιά. Φιλοζωικοί σύλλογοι κάνουν έκκληση «Λύστε τα ζώα σας & εκκενώστε την περιοχή», σύμφωνα με το ilialive.gr.

«Μεγάλες οι ζημιές»

«Είναι μεγάλες οι ζημιές στα Χανάκια και το Αλποχώρι», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

«Τώρα είμαστε στη Μυρτιά. Ελπίζουμε να τη σταματήσουμε εδώ. Μην πάει παρακάτω προς Άγιο Ηλία, θα είναι ακόμα δυσκολότερη η κατάσταση. Τα εναέρια μέσα, τώρα η πυροσβεστική κάνει τα αδύνατα δυνατά. Εμείς έχουμε μισθώσει και μηχανήματα, ό,τι μας ζητήθηκε», δήλωσε στο Open TV.

Διαβάστε επίσης: 

Απολογούμενος ο Άδωνης για την απόλυση των εργαζομένων του προγράμματος Philos

«Αθώος» ο Μητσοτάκης: «Δεν γνώριζα», λέει, για την αισχροκέρδεια στα φυτοφάρμακα

Ο Σάντσεθ στην Ισπανία μηδενίζει τον ΦΠΑ στο λάδι, ο Μητσοτάκης ρίχνει λάδι στη φωτιά της ακρίβειας

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση μέχρι πριν τις ευρωεκλογές δεν είχε αντιληφθεί τα υπερκέρδη, ενώ τώρα είδε… το φως το αληθινό»

Κύρτσος: Μην περιμένετε σοβαρές διαφοροποιήσεις Καραμανλή-Σαμαρά από τον Μητσοτάκη

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter