Σμπαράλια το «δόγμα ασφάλειας» Μητσοτάκη: Διέρρηξαν και τρίτο υπουργείο

Θρύψαλα έχει γίνει το δήθεν «δόγμα ασφάλειας» που καλλιεργεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δράστες, που μπήκαν και έφυγαν ανενόχλητοι από τα γραφεία δύο υπουργείων, εξετάζεται αν είναι οι ίδιοι που μπήκαν και σε… τρίτο!

Πριν καλά καλά δοθούν απαντήσεις για το γεγονός πως κάποιοι εισήλθαν και εξήλθαν «κύριοι» ξημερώματα στο κτίριο επί της οδού Δραγατσανίου, παίρνοντας μαζί 30 λάπτοπ, ξεκινά νέος γύρος ερωτημάτων καθώς -όπως έγινε γνωστό- κάποιοι μπήκαν και σε γραφεία τρίτου υπουργείου, αυτή τη φορά του ΥΠΟΙΚ.

Ειδικότερα, άγνωστοι μπήκαν και σε γραφεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επί της οδού οδό Κοραή 4, στον 5ο όροφο.

Διαβάστε περισσότερα: Κενά ασφαλείας και ερωτήματα: Πώς μπήκαν και έφυγαν κύριοι με 30 λάπτοπ από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας;

Εκεί στεγάζεται η υπηρεσία διαχείρισης προγράμματος ανθρωπίνων δυναμικών και κοινωνικής συνοχής.

Κατά πληροφορίες, και από εκεί αφαιρέθηκαν αντικείμενα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν τα τριάντα λάπτοπ που έκαναν φτερά από τα γραφεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Σε αυτή την περίπτωση, πήραν τρεις οθόνες υπολογιστών και μια… καφετιέρα.

Και τα ερωτήματα παραμένουν: Πού ήταν η ασφάλεια του κτιρίου; Ήταν και αυτός ο χώρος αφύλακτος;

Φωτογραφίες των δραστών

Ταυτόχρονα, το Open, έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που, φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους και οι Αρχές και είναι από κάμερες ασφαλείας στον χώρο του κτιρίου της Δραγατσανίου. Πρόκειται για δύο άτομα, με κουκούλες, που κατεβαίνουν τις σκάλες και κρατάνε δύο σακίδια. Πλάτης.

«Το βράδυ η αστυνομία δεν φυλάει κανένα υπουργείο»

Όπως είπε το πρωί της Παρασκευής στο Mega, ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών, τα υπουργεία δεν φυλάσσονται από την αστυνομία τα βράδια: «Φυλάσσονται τις ώρες εργασίας αλλά θα έπρεπε να υπάρχουν πόρτες ασφαλείας. Θα έπρεπε τα υπουργεία να είναι οχυρά. Να έχει κάποιον σεκιούριτι», είπε.

«Αλλά το βράδυ η αστυνομία δεν φυλάει κανένα υπουργείο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, εκεί που βρίσκεται φυλάσσεται έτσι και αλλιώς καθώς βρίσκεται στον χώρο που βρίσκεται το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα χαλιά των 18.000 ευρώ που πήρε στο υπουργείο με απευθείας ανάθεση η Κεφαλογιάννη (Photos)

«Απηύδησε» μέχρι και ο Πορτοσάλτε με τα χαλιά της Κεφαλογιάννη (Video)

Όλγα Κεφαλογιάννη: Πάρτι απευθείας αναθέσεων για χαλιά, ταπετσαρίες, κουρτίνες και… coffee table

Από… μαλλί και μετάξι! Με δύο χαλιά της Μοιραράκη αξίας 18.000 ευρώ η διακόσμηση του γραφείου της Όλγας Κεφαλογιάννη

Απάνω σε χαλιά, σε ακριβά χαλιά

Σύγχυση Μαρινάκη για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: «Πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων»

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προκλητική απάντηση για τα χαλιά των 17.980 ευρώ – «Αναγκαία η άριστη φιλοξενία των επισκεπτών»