Σλοβακία: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Φίκο «θα ζήσει» – Η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης (Video)

Σλοβακία: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Φίκο «θα ζήσει» – Η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης (Video)
Η σύλληψη του δράστη μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Σλοβάκου πρωθυπουργού (Radovan Stoklasa/TASR via AP)

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας δήλωσε στο Newshour του BBC ότι πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο «θα επιβιώσει» και ότι δεν βρίσκεται πλέον σε απειλητική για τη ζωή του κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας δέχτηκε δολοφονική επίθεση το μεσημέρι της Τετάρτης στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία από έναν 71χρονο συγγραφέα, που φέρεται να είναι υποστηρικτής κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο Τόμας Ταράμπα επέκρινε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα ότι χρησιμοποιούν “ψευδείς αφηγήσεις” και ζωγράφισαν τον Φίκο ως “σχεδόν τέρας”, σχόλια που είπε ότι δεν ανήκαν σε μια δημοκρατία.

«Ήμουν πολύ σοκαρισμένος… ευτυχώς από όσο ξέρω η εγχείρηση πήγε καλά – και υποθέτω ότι στο τέλος θα επιβιώσει… δεν είναι σε απειλητική για τη ζωή του κατάσταση αυτή τη στιγμή», είπε.

Στη συνέχεια είπε ότι ο πυροβολισμός έγινε «από πολύ κοντά» από έναν ηλικιωμένο άνδρα.

«Τραυματίστηκε βαριά – μια σφαίρα πήγε στο στομάχι και η δεύτερη χτύπησε την άρθρωση – αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά στην εγχείρηση», είπε ο Taraba.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρόμπερτ Κάλινακ από το υπουργείο Άμυνας είπε ότι ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε χειρουργείο για περισσότερες από τρεις ώρες και «πάλεψε για τη ζωή του».

Διαβάστε επίσης: Βίντεο από την πρώτη ανάκριση του συγγραφέα που επιχείρησε να σκοτώσει τον Φίτσο – «Διαφωνούσα με την πολιτική του»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter