SL2: «Ολική επαναφορά» στα Τρίκαλα: Ο Ιωνικός έχανε με 2-0 αλλά «απέδρασε» με ανατροπή στις καθυστερήσεις

Σε ένα ματς με πολλές συγκινήσεις, ο Ιωνικός πέτυχε «ολική επαναφορά» στα Τρίκαλα καθώς ενώ βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 26′, γύρισε το ματς σε 2-3 στο 95′ και απέδρασε με ένα σπουδαίο «διπλό», κυρίως με τον τρόπο που ήρθε, στο πλαίσιο της SL2.

Η ομάδα της Νίκαιας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς, βρήκε τις λύσεις και με «λυτρωτή» τον «συνήθη ύποπτο» Ματίας Κάστρο πέτυχε μία μεγάλη νίκη. Ο Αργεντινός επιθετικός έφτασε τα 8 τέρματα και παραμένει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα και προηγήθηκαν στο 14′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ριζογιάννη. Ένα πέναλτι που καταλογίστηκε έπειτα από λάθος στο οποίο υπέπεσε ο Φαζός: Ο Παπαγεωργίου μπήκε πλάγια και δεξιά εντός περιοχής, πρόλαβε την έξοδο του Γκίνη και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής υπέδειξε την «αισχάτη των ποινών» που εκτέλεσε εύστοχα ο έμπειρος μέσος.

SL2 | Τρίκαλα - Ιωνικός | ΓΚΟΛ 1-0 | 13/3/2021 | ΕΡΤ

Το δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Σκόνδρα όταν ο Γκίνης δεν απομάκρυνε σωστά και στην επαναφορά ο ποδοσφαιριστής των Τρικάλων πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-0.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά. Μείωσαν στο 62′ με ένα σπουδαίο σουτ από μακρινή απόσταση με τον Ρόλε, ίσως ένα από τα πιο όμορφα γκολ της χρονιάς.

Ωστόσο, η συνέχεια ήταν… καθηλωτική καθώς στις καθυστερήσεις σημειώθηκαν δύο τέρματα: Πρώτα ο Μάναλης αφύλακτος από το ύψος της μικρής περιοχής, πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2 στο 91′, έπειτα από σέντρα του Κουϊρουκίδη. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ιωνικός είχε δημιουργήσει επιθετικό «momentum», δύο λεπτά αργότερα, ο Σινγκ έκανε μια χαμηλή σέντρα από τα αριστερά, ο Κάστρο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή έγραψε το τελικό 2-3, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Έτσι, ο Ιωνικός επέστρεψε στις νίκες και έφτασε τους 25 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας ενώ τα Τρίκαλα έμειναν στους 15 και στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Τρίκαλα (Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Διαμαντόπουλος, Πιαστόπουλος, Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας (71′ Σκόνδρας), Παπαγεωργίου, Ελευθεριάδης (57′ Χατζηκωνσταντίνου), Κεχαγιάς (39′ λ.τ Ζώγκος), Πέλκας (57′ Σταματής), Ευθυμίου (71′ Ντιαλόσι).

Ιωνικός (Σπανός): Γκίνης, Μουστάκης (84′ Κουϊρουκίδης), Παπαγεωργίου (46′ Σινγκ), Φαζός, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας (46′ Νιάσε), Ματσούκας (66′ Βλαχομήτρος), Μουμίν (66′ Μάναλης), Ρόλε, Πλατέλλας, Κάστρο.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/03

Τρίκαλα – Ιωνικός 2-3 (13′ Ριζογιάννης πεν. , 26′ Σκόνδρας/62′ Ρόλε, 90′ Μάναλης, 90+5′ Κάστρο)

Χανιά – Καραϊσκάκης 1-0 (Διαμντόπουλος 74′)

Διαγόρας Ρόδου – Απόλλων Λάρισας 0-1 (52′ Αθανασιάδης)

Λεβαδειακός – Εργοτέλης 1-0 (26′ Μπιανκόνι)

Κυριακή 14/03

Δόξα Δράμας – Ξάνθη (14:45)

ΟΦΙ – Παναχαϊκή (14:45)

Ετικέτες