Σκωτία – Ουκρανία: Το πρώτο επίσημο ματς της Ουκρανίας μετά την ρωσική εισβολή

Σκωτία – Ουκρανία: Το πρώτο επίσημο ματς της Ουκρανίας μετά την ρωσική εισβολή

Η Σκωτία στις 21:45 της Τετάρτης, θα φιλοξενήσει την Ουκρανία στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης για τα ημιτελικά της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Ο αγώνας είναι ιστορικής σημασίας καθώς αποτελεί το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας της Ουκρανίας μετά την ρωσική εισβολή.

Ο αγώνας ήταν να διεξαχθεί τον Μάρτιο αλλά λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία μετατέθηκε για σήμερα. Τον νικητή του ζευγαριού του ημιτελικού περιμένει στον τελικό της 5ης Ιουνίου η Ουαλία για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Μουντιάλ. Η ομάδα από τις τρεις που θα καταφέρει να προκριθεί θα τοποθετηθεί στον 2ο όμιλο της τελικής φάσης, όπου περιμένουν η Αγγλία, οι ΗΠΑ και το Ιράν. Η προετοιμασία της Ουκρανίας για το παιχνίδι έγινε στην Σλοβενία.

Μιλώντας στη σλοβένικη εφημερίδα “Delo”, ο Ουκρανός ομοσπονδιακός προπονητής, Ολεξάντρ Πετράκοφ, αποκάλυψε ότι είχε δηλώσει εθελοντής για να πάει στον πόλεμο, όμως οι Αρχές απέρριψαν το αίτημά του, λέγοντάς του ότι είναι πιο χρήσιμος ως εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.» και συνέχισε «Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, η χρήση κινητών τηλεφώνων απαγορεύεται αυστηρά, γιατί οι παίκτες μπορούν πολύ γρήγορα να παρευρεθούν. Η σκέψη τους βρίσκεται πάντα στις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ουκρανία και στους φίλους τους που πολεμούν στο πεδίο της μάχης».

Από την πλευρά τους, οι Σκωτσέζοι ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στην ομάδα της Ουκρανίας, θέλοντας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στη δοκιμαζόμενη χώρα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter