Σκλάβοι

Σκλάβοι

Καραβάνια «σκλάβων» ταξιδεύουν κάθε χρόνο στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο για να δουλέψουν σε ένα μεγάλο τμήμα της λεγόμενης βαριάς βιομηχανίας της χώρας.

Νέοι και νέες, δουλεύουν το λιγότερο 16 ώρες την ημέρα επί τουλάχιστον τρεις μήνες, πληρώνονται με μισθούς φιλοδώρημα, κοιμούνται σε «κοτέτσια» και κοντέινερ για να «στηρίξουν» τον ελληνικό τουρισμό.

Και υπάρχουν επιχειρηματίες που διαμαρτύρονται ότι υπό τις συνθήκες σκλαβοπάζαρου που προσφέρουν δεν βρίσκουν «σκλάβους» να προσλάβουν.
Και βέβαια δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού το ίδιο. Αλλά είναι τόσοι πολλοί που βγάζουν εκατομμύρια ποντάροντας στις άθλιες συνθήκες εργασίας που προσφέρουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο «άξιος» υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης αρνούνται να ελέγξουν το όργιο των παρανομιών που συντελείται κάθε χρόνο στον τουριστικό τομέα, ιδεοληπτικά προσηλωμένοι στην καπιταλιστική ηθική τους.

Κατήργησαν το ΣΕΠΕ και έχουν αφήσει ανεξέλεγκτους τους «επιχειρηματίες» να διαχειρίζονται τους εργαζόμενούς τους κατά βούληση. Και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για καταγγελίες. Η λογική που υπάρχει είναι όποιος καταγγέλλει απολύεται.

Η τουριστική βιομηχανία της χώρας δεν μπορεί να προχωρήσει όμως υπό αυτές τις συνθήκες και να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική με άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων σε αυτήν και μισθούς πείνας.

Πρέπει να εκλείψουν με κρατική παρέμβαση οι κακοί επιχειρηματίες για να υπάρξει ζήτηση για εργασία στον τουριστικό κλάδο, πάνω στον οποίο ουσιαστικά στηρίζεται η επιβίωση της ελληνικής οικονομίας.

Κάτι βέβαια που δεν μπορεί να γίνει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter