Σκέτο… κομφούζιο στον ΣΥΡΙΖΑ – Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο προς τις κάλπες

Σκέτο… κομφούζιο στον ΣΥΡΙΖΑ – Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο προς τις κάλπες

Με εμπόλεμη ζώνη συνεχίζει να μοιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην πορεία προς τις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Η τεταμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη αλλά και οι αντιδράσεις από το τελευταίο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. «Ως ραντεβού φασαρίας για το συνέδριο παρά δήλωση υποψηφιότητας» περιέγραψαν στο Documento το σποτ του πρώην προέδρου πηγές από το στρατόπεδο των εκατό, την ώρα που συνεργάτες του Στέφ. Κασσελάκη επιμένουν πως το βίντεο αποτελούσε δήλωση υποψηφιότητας.

«Δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει (σ.σ.: ο Στέφ. Κασσελάκης). Αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού υποψηφίων από το συνέδριο, κάτι το οποίο δεν έχει μπει ποτέ στη συζήτηση. Είναι μια ανησυχία που δημιουργείται χωρίς λόγο. Δεν αμφισβητεί κανείς από μας ούτε τις υπογραφές ούτε το πόθεν έσχες» ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην ΕΡΤ, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να δηλώνει στο ίδιο μήκος κύματος από το ίδιο κανάλι: «Εγώ νομίζω ότι όταν κάπου δεν λέει ότι είσαι υποψήφιος δεν είσαι υποψήφιος. Αμα θέλεις να είσαι υποψήφιος, είναι πολύ απλό. Λες: “Γεια σας, είμαι ο Γιώργος και θέλω να είμαι υποψήφιος”».

«Γρήγορα ντιμπέιτ»

Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Παύλος Πολάκης απάντησε στο βίντεο του Στέφ. Κασσελάκη υπογραμμίζοντας πως εκείνος εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του (συλλογή υπογραφών και κατάθεση πόθεν έσχες) για να συμμετέχει στον στίβο της εκλογής νέου προέδρου. «Με λένε Παύλο και τα κατέθεσα όλα, υπογραφές και πόθεν έσχες! Περιμένω Στέφανο, Σωκράτη, Νίκο και Απόστολο! Αντε να μετρηθούμε σε θέσεις και πρόγραμμα, όχι σε βιντεάκια!» ανέφερε σε ανάρτησή του, προσθέτοντας με τη μορφή υστερόγραφου: «Τη διαπλοκή τη χτυπάς όταν παίρνεις καθαρές θέσεις για τράπεζες, ενέργεια, καύσιμα, χοντρεμπόριο, Αττική οδό, ΜΜΕ, Δικαιοσύνη, Ταμείο Ανάκαμψης! ΟΧΙ με γενικόλογες επικλήσεις του “καινούργιου”, του “νέου”, του “δικού μας” και λοιπά έπεα πτερόεντα…».

Μετά το τέλος της Πολιτικής Γραμματείας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάλεσε τους συνυποψηφίους του να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις κατάθεσης υποψηφιότητας προκειμένου να διεξαχθεί ντιμπέιτ: «Θέλω να καλέσω όλους τους συνυποψηφίους μου, τον Απόστολο Γκλέτσο τον Νίκο Φαραντούρη, τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Στέφανο Κασσελάκη, να καταθέσουν γρήγορα τις 30 υπογραφές και το πόθεν έσχες τους στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και να προχωρήσουμε επίσης γρήγορα σε ένα ντιμπέιτ».

Η πολυτάραχη ΠΓ

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σημαδεύτηκε από την αποχώρηση της γραμματέα της ΚΟ εξαιτίας όσων συνέβησαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής είχαν θέσει αίτημα παραπομπής της Ελένης Συμεωνίδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας εγκυκλίου που είχε προωθήσει στις οργανώσεις μελών για την αποφυγή εμπρηστικών αναρτήσεων στους επίσημους λογαριασμούς ανακοινώσεων. Κατά τις πληροφορίες, κασσελακικά στελέχη μετέφρασαν την εγκύκλιο ως απόπειρα λογοκρισίας, με τη Θεοδ. Τζάκρη να καταγγέλλει πως της έκλεισαν το μικρόφωνο και την απέκλεισαν από την καθοδήγηση οργανώσεων του κόμματος, κάτι που διέψευσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιώτα Μπελώνη.

Ως προς την επίμαχη τοποθέτηση του Ευάγγελου Αντώναρου που προκάλεσε το αίτημα για παραπομπή του στο πειθαρχικό από τον Κ. Ζαχαριάδη, η Πολιτική Γραμματεία τον κάλεσε να ανακαλέσει τα περί «χουντικών αντιλήψεων». «Αναφορές για χούντες είναι προσβλητικές για τον χώρο και δεν έχουν καμία θέση σε αυτόν» σημειωνόταν στην απόφαση του καθοδηγητικού οργάνου, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 ο Ευάγγ. Αντώναρος υποστήριξε ότι «δηλωσίας εγώ δεν πρόκειται να γίνω. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά είναι αντιδημοκρατική, τελεία και παύλα […] Η κ. Συμεωνίδου έβγαλε μια εγκύκλιο την οποία εγώ χαρακτήρισα χουντικής έμπνευσης και έπεσαν όλοι να με φάνε. Να μην πω ότι είναι χουντική, αλλά να πω ότι είναι… σταλινικής αντίληψης. Παραιτήθηκε η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου γιατί είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση. Η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη». Αίσθηση προκάλεσε επίσης η επισήμανση ότι «το συνέδριο μπορεί να ακυρώσει και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας. Την απόφαση να μη γίνουν εσωκομματικές εκλογές θα την πάρουν οι σύνεδροι και όχι οι δεκαεπτά της Πολιτικής Γραμματείας».

Παραίτηση Τελιγιορίδου

Την περασμένη Πέμπτη, επίσης, παραιτήθηκε από το τριμελές οργανωτικό και την ΚΟΕΣ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ολυμπία Τελιγιορίδου. Στην επιστολή παραίτησης δήλωσε άγνοια για την εγκύκλιο που στάλθηκε στις οργανώσεις μελών, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη λογοκρισία που δεν συνάδει με τη λογική του κόμματός μας και κινείται στη λογική “δύο μέτρα και δύο σταθμά”».

«Προφανώς κανείς δεν μπορεί να πυροδοτεί ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα ενόψει του συνεδρίου και της εκλογής προέδρου. Δυστυχώς το κλίμα πυροδοτείται κυρίως από στελέχη της πρώτης γραμμής με τις καθημερινές διχαστικές εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ. Αν θέλουμε να είμαστε ελάχιστα σοβαροί, θα πρέπει να αρχίσουμε από αυτά τις όποιες οδηγίες» συνέστησε και ξεκαθάρισε πως η τελευταία οδηγία δεν τη βρίσκει σύμφωνη και ζήτησε την απόσυρσή της.

Παρά τις πληροφορίες από την πλευρά της πλειοψηφίας πως η παραίτηση της Ολγ. Τελιγιορίδου δεν έγινε αποδεκτή, η ίδια μιλώντας στο Documento αποσαφήνισε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση ούτε του τριμελούς οργάνου ούτε της ΚΟΕΣ.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter