Σκάνδαλο υποκλοπών: Ζητείται αξιοπρέπεια από τους υπουργούς

Νυν και πρώην υπουργούς της ΝΔ είχαν βάλει στο στόχαστρο οι αυτουργοί των παράνομων υποκλοπών με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

Οπως αποκαλύφθηκε, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) έχει ήδη αποστείλει αναλυτική ενημέρωση προς τους συνδρομητές και χρήστες 92 τηλεφωνικών αριθμών οι οποίοι έλαβαν μήνυμα SMS που είχε σκοπό να τους παγιδεύσει και να μετατρέψει το κινητό τους τηλέφωνο σε συσκευή παρακολούθησής τους.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Τα SMS «παγίδες» που έλαβαν υπουργοί και δημοσιογράφοι – Πλήρης επιβεβαίωση του Documento

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι πολιτικοί της ΝΔ που έγιναν θύματα δεν μιλάνε, δεν διαμαρτύρονται, δεν παραιτούνται. Δέχονται αδιαμαρτύρητα το ρόλο του θύματος, κάποιοι συμμετέχουν και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που τους παρακολουθούσε!

Οσο και αν το Μαξίμου αρνείται ότι κυβερνητική υπηρεσία χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό, υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η ΕΥΠ και η σκοτεινή ομάδα που χρησιμοποιεί το Predator συνδέονται. Οπως υπάρχουν αποδείξεις ότι η εταιρεία που εμπορεύεται το Predator είχε μια ιδιότυπη ασυλία, επικοινωνούσε με κυβερνητικές υπηρεσίες και έπαιρνε άδειες εξαγωγής.

Η τελευταία αποκάλυψη έχει τα SMS που στάλθηκαν σε: Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιώργο Γεραπετρίτη, Κωστή Χατζηδάκη, Θάνο Πλεύρη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Αδωνη Γεωργιάδη και Νίκο Δένδια. Τα ονόματα των οποίων ήταν ήδη γνωστά από παλαιότερα ρεπορτάζ για τα θύματα παρακολουθήσεων.

Περιμένουμε την αντίδρασή τους, για να δούμε πόση αξιοπρέπεια έχει απομείνει.