«Χαστούκι» RSF για το ξελάσπωμα του Αρείου Πάγου στον Μητσοτάκη – Στο κάδρο ο πρωθυπουργός

Την αποδοκιμασία τους για την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου σχετικά με την έρευνα για το σκάνδαλο υποκλοπών, εξέφρασαν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF).

Σε σχετική ανάρτηση στο X, οι RSF σημείωσαν ότι αποδοκιμάζουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, βάζοντας επίσης στο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αποδοκιμάζουν την απόφαση του Αρείου Πάγου να απεμπλέξει την ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών – που δρα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- της ευθύνης για την αυθαίρετη παρακολούθηση των δημοσιογράφων στο Predatorgate, παρά τα στοιχεία πολλών δημοσιογραφικών ερευνών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

RSF regrets the Supreme Court’s decision today to clear the 🇬🇷 intelligence service — operating under PM
@kmitsotakis
— of responsibility for the arbitrary surveillance of reporters in #Predatorgate, despite the evidence from several journalistic investigations.

Διαβάστε επίσης

Άρειος Πάγος ξελασπώνει Μητσοτάκη: Δε «βλέπει» κοινό κέντρο παρακολουθήσεων – Διώξεις μόνο σε… εταιρείες

Βαξεβάνης για υποκλοπές: Το Documento επιβεβαιώνεται σε όλα – Υπήρξε δημοσιογράφος με βρόμικο ρόλο

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο 6 της ανακοίνωσης του Αρείου Πάγου, «συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού».

Μέσω του εν λόγω συμπεράσματος, επιβεβαιώνονται πλήρως οι προβλέψεις που έχει κάνει το Documento, καθώς ενώ είναι εμφανές ότι υπήρχε κοινό κέντρο υποκλοπών με δυο βραχίονες παρακολούθησης ΕΥΠ και Predator (πράγμα που αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι ήταν κοινά σημαντικά πρόσωπα σε παρακολούθηση) η Δικαιοσύνη θα επιχειρούσε να απαλλάξει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις τεράστιες ευθύνες της.

Όπως φαίνεται, παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που έχει εισφέρει η ερευνητική δημοσιογραφία στην αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, η ελληνική δικαιοσύνη θα αρκεστεί να ασκήσει διώξεις σε τρίτους που σχετίζονται με εταιρείες, μόνο και μόνο για να μπορεί να υποστηρίξει ότι εξιχνίασε τις υποκλοπές. Όπως και στη Novartis λοιπόν, δεν φταίνε πολιτικοί αλλά κάποιοι άλλοι, κακόβουλοι και εκτός πολιτικού πλαισίου.

«Στο σκάνδαλο των υποκλοπών το Documento επιβεβαιώνεται σε όλα. Στη λίστα που δημοσίευσε με όσους ήταν σε παρακολούθηση, στο κοινό κέντρο παρακολουθήσεων που χειριζόταν ΕΥΠ και #predator, στο σύστημα εκβιασμών που στήθηκε μέσω των παρακολουθήσεων και μετέτρεψε τα παρακολουθούμενα κρατικά στελέχη σε άλαλα και άβουλα υποχείρια και βεβαίως στην πρόβλεψη ότι η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη δεν θα βρει καμία σχέση με πολιτικούς όπως και στη Novartis και τη Siemens. Στο παιχνίδι αυτό συμμετείχαν φυσικά πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να μιλήσουν για σκευωρία υποκλοπών, αλλά δημιούργησαν κλίμα ευθύνης που εμφάνιζε κάποιους ιδιώτες ως δράστες. Έτσι αφού εκπαίδευσαν την κοινή γνώμη ότι αυτοί φταίνε, ήρθε η Δικαιοσύνη να το επιβεβαιώσει. Η Ιστορία διαφθοράς επαναλαμβάνεται και αποτελεί κοροϊδία για ολόκληρη την κοινωνία», έγραψε χαρακτηριστικά για την υπόθεση ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Διαβάστε σχετικά

Αυλίδα: Αμαξοστοιχία με 130 επιβάτες συγκρούστηκε με φορτηγό – Διακοπή στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα

Γεωργιάδης για «κουρελόχαρτο» Αρείου Πάγου: «Το θέμα των υποκλοπών έληξε. Τελεία»

Διάλυση δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης: ΝΔ και Κατσιβαρδάς υπερψήφισαν το νομοσχέδιο

Βαξεβάνης για υποκλοπές: Το Documento επιβεβαιώνεται σε όλα – Υπήρξε δημοσιογράφος με βρόμικο ρόλο

Γαλλία: Το δείπνο των 500.000€ με αστακό του Βασιλιά Καρόλου που έριξε… έξω τον προϋπολογισμό της προεδρίας