Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών, Αχιλλέα Ζήση, κατέθεσε ο Γιώργος Κύρτσος, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη, το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που καταγγέλλει τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Συνεπώς, πλέον η Δικαιοσύνη οφείλει, από την πλευρά της, να συνεκτιμήσει τον αντίκτυπο έχει αυτό το καραμπινάτο σκάνδαλο, το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης, για μία σε βάθος -και σε εύλογο χρονικό διάστημα- διερεύνηση προκειμένου να αναδειχτούν οι εγκληματικές ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.
Σε αυτό το σημείο, άξιο υπογράμμισης είναι πως, μέσω του ψηφίσματος, αναδεικνύεται και από τους ευρωβουλευτές το γεγονός ότι, της Υπηρεσίας που διενεργούσε υποκλοπές παράνομα, προϊσταται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άρα δεν μπορεί να βγαίνει από το κάδρο των ευθυνών.
Βέβαια, ένα τέτοιο ψήφισμα ούτως ή άλλως θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο της δικογραφίας, χωρίς να χρειάζεται να το κατεθέσει ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, που είχε μπει και στο «στόχαστρο» των παρακολουθήσεων.
«Ζητείται να συσχετισθεί στην υφ’ Υμών χειριζόμενη ποινική δικογραφία της υπόθεσης των παράνομων υποκλοπών, ώστε να συνεκτιμηθεί κατά τον σχηματισμό της δικανικής πεποίθησης σας μαζί με τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί», όπως τονίζει η αίτηση που κατατέθηκε την Παρασκευή στον Άρειο Πάγο.
Διαβάστε περισσότερα: Κύρτσος από Άρειο Πάγο για Υποκλοπές: Πρόκειται για πολιτική μεθόδευση του γραφείου του Πρωθυπουργού
Η μήνυση σε Κοντολέων – Βλάχου
Άλλωστε, ο Γιώργος Κύρτσος από την πρώτη στιγμή είχε λάβει πρωτοβουλίες, σε αντίθεση με άλλα πολιτικά πρόσωπα, καταθέτοντας μήνυση κατά του Παναγιώτη Κοντολέων, πρώην διοικητή της ΕΥΠ αλλά και κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, η οποία φέρεται να είχε πει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι: «Θα παρακολουθούσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα» ενώ, όπως αποκάλυψε το Documento, υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας.
Διαβάστε περισσότερα: Σκάνδαλο υποκλοπών: Βλάχου και Κοντολέων μηνύει ο Κύρτσος για τις παρακολουθήσεις
«Πρόκειται για πολιτική μεθόδευση του γραφείου του Πρωθυπουργού»
Μάλιστα, στις αρχές του χρόνου, ο Γιώργος Κύρτσος επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, και κατέθεσε -πάλι στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση- για τη μήνυση που έχει υποβάλλει σε βάρος του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, της πρώην Εισαγγελέως Εφετών που ήταν αρμόδια Βασιλικής Βλάχου, της πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου, όπως και κατά παντός υπευθύνου, για την υπόθεση των υποκλοπών.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος μου ήταν μία πολιτική μεθόδευση του γραφείου του πρωθυπουργού, το οποίο έχει με βάση τον νόμο που ψήφισε η ΝΔ, την άμεση ευθύνη για την ΕΥΠ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος που επισκέφθηκε την Τρίτη 9/1/2024 τον Άρειο Πάγο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη. Σημείωσε μάλιστα πως οι τηλεφωνικές υποκλοπές εις βάρος του άρχισαν λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, με απόφαση του πρωθυπουργού, στα μέσα του Φεβρουαρίου 2022.
Τώρα, ο Γιώργος Κύρτσος, παρέδωσε και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στον Αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση. Άρα, αυτό που μένει είναι να διερευνηθεί σε βάθος και να αναδειχτούν όλες οι ευθύνες, όλων των προσώπων.
Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου:
Δείτε επίσης:
Χρήστος Γιαλιάς: Χωρίς ασφάλεια το βράδυ της μαφιόζικης δολοφονίας – Τα αναπάντητα ερωτήματα
Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος: Συναγερμός στη χώρα λόγω της έξαρσης – 5 χρήσιμες πληροφορίες
Ευρωπαϊκό χαστούκι: Ένα στη Χούντα και ένα… στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Πως μεθόδευσαν το πρόστιμο-προγραφή στο Documento με εντολή Μαξίμου