Σκάνδαλο υποκλοπών: Προσφεύγει ξανά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων ο Ανδρουλάκης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Προσφεύγει ξανά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων ο Ανδρουλάκης

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε εκ νέου σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Με αίτηση που κατέθεσε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2024 ζητά να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τον δικαιώνει ως προς το ότι πρέπει να ενημερωθεί για τους λόγους τηλεφωνικής παρακολούθησής του από τις αρμόδιες Αρχές, κάτι που μέχρι τώρα αρνείται να υλοποιήσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κινεί νομική διαδικασία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς είχε προσφύγει εκεί και στις 5 Δεκεμβρίου 2022, εγκαλώντας την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους διατάχθηκε η τηλεφωνική παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Στα μέσα Νοεμβρίου του 2022 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αθήνα, με αίτημα να κηρυχτεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει την ενημέρωση όσων έχουν παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ.

Όπως αναφέραμε σε ρεπορτάζ του Documento με την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώπιον του ΣτΕ ζητούσε να αναγνωριστεί ότι η διάταξη του Νόμου 4790/2021 με την οποία απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Κύλησε νερό στο αυλάκι, εκδόθηκε απόφαση του ΣτΕ που τον δικαιώνει, αλλά ακόμα οι αρμόδιοι δεν τον έχουν ενημερώσει. Καθώς η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται, και ενώ πλήθος στοιχείων είχαν αποκαλυφθεί από το Documento, νέο δημοσίευμα (Ιnside Story) για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ενισχύουν την εικόνα που έχει διαμορφωθεί περί σύνδεσης μεταξύ της ΕΥΠ και του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του, το βράδυ της Πέμπτης (25 Ιουλίου 2024-Attica TV) δημοσιοποίησε ότι κατέθεσε εκ νέου αίτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνοντας ότι προσφεύγει «ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που με δικαίωσε, αλλά η ΕΥΠ αρνείται να εκτελέσει. Πήρα και αυτήν τη νομική πρωτοβουλία. Έχω κάνει τα πάντα και θα συνεχίσω. Τον τυπικό λόγο της παρακολούθησης ψάχνω. Τον ουσιαστικό τον ξέρω. Ήταν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας δεν ήθελαν να είμαι εγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ». Ετσι ο Νίκος Ανδρουλάκης αναπτύσσει την άποψή του ότι η υπόθεση των υποκλοπών και της τηλεφωνικής παρακολούθησής του σχετίζεται με τις εσωκομματικές εκλογές του 2021 από τις οποίες αναδείχθηκε ό ίδιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά από 1,5 χρόνο ανακάλυψαν αυτό που αποκάλυψε το Documento για κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Ανδρουλάκης στέλνει τον Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter