Σκάνδαλο υποκλοπών: Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την μετά από δύο χρόνια «αιφνιδιαστική» επίσκεψη του εισαγγελέα στην ΕΥΠ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την μετά από δύο χρόνια «αιφνιδιαστική» επίσκεψη του εισαγγελέα στην ΕΥΠ

Μια σειρά ερωτημάτων θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την καθυστερημένη επίσκεψη του εισαγγελέα στην ΕΥΠ για το σκάνδαλο υποκλοπών και μάλιστα με καθυστέρηση δύο χρόνων!

Όπως αναφέρεται, οι κύριοι Σωκράτης Φάμελλος, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Γιάννης Σαρακιώτης θα επισκεφτούν τον Άρειο Πάγο και θα ζητήσουν ενημέρωση σήμερα Τρίτη (25/6) στην επίσκεψη, που είναι προγραμματισμένη εδώ και 12 ημέρες για να συζητηθεί ακριβώς το θέμα των υποκλοπών.

Η επίσκεψη αυτή πλέον γίνεται στον απόηχο της επίσκεψης του εισαγγελέα στην ΕΥΠ όπου με καθυστέρηση δύο χρόνων πραγματοποιήθηκε έρευνα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Το ζήτημα αυτό του «αιφνιδιαστικού ελέγχου», που πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ενώ η διαλεύκανση της υπόθεσης δεν έχει γίνει προτεραιότητα για τη Δικαιοσύνη, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με αιχμηρή ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει ερωτήματα σε ό,τι αφορά τον χρόνο που χρειάστηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τη διεξαγωγή ελέγχου και την ανακάλυψη των στοιχείων στα αρχεία της ΕΥΠ για τις υποκλοπές.

«Πράγματι, ο έλεγχος αυτός έπρεπε να γίνει, αλλά άμεσα και από την πρώτη στιγμή, για να διαπιστωθεί αν υπήρχε “ενιαίο κέντρο” παρακολουθήσεων, αν δηλαδή υπήρχαν πρόσωπα – ανάμεσά τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι,  ανώτατοι δικαστές και δημοσιογράφοι – που παρακολουθούνταν ταυτόχρονα ή διαδοχικά και από την ΕΥΠ και από άγνωστα κέντρα με χρήση του παράνομου λογισμικού predator» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά και αναζητούν επειγόντως απαντήσεις:

– Τώρα, δυο χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, ανακάλυψε ο Άρειος Πάγος ότι δεν δίνει τα σχετικά στοιχεία η ΕΥΠ; Πόσο αιφνιδιαστική είναι μια τέτοια “επίσκεψη”, όταν το πρώτο πράγμα που κάνουν τέτοια σκοτεινά κέντρα είναι να καταστρέφουν κάθε στοιχείο για να καλύπτουν τα ίχνη τους;

– Γιατί χρειάστηκε να περάσουν 8 μήνες – μέσα στους οποίους, ας σημειωθεί, υπήρξε και η εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών – από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη, όπου τονίστηκε ακριβώς πως η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό πρέπει να είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη;» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά σε εργοτάξιο πίσσας – Αναφορές για δύο τραυματίες (Photos)

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο ιδρυτής του WikiLeaks που τάραξε γερά κυβερνήσεις, ΜΜΕ και κοινή γνώμη τα τελευταία 14 χρόνια

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα» – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας (Video)

Η Γάζα χάνει την ελπίδα και ο Νετανιάχου τον έλεγχο – Εκτοπισμένοι χωρίς νερό, τροφή και φάρμακα οι Παλαιστίνιοι

Ο Ασάνζ έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει η δημοσιογραφία – Να αποκαλύπτει!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter