Σκάνδαλο υποκλοπών: Εξετάστηκαν η εισαγγελέας της ΕΥΠ Β. Βλάχου και ο πρώην διοικητής Π. Κοντολέων

Σκάνδαλο υποκλοπών: Εξετάστηκαν η εισαγγελέας της ΕΥΠ Β. Βλάχου και ο πρώην διοικητής Π. Κοντολέων
φωτο pixabay

Ραγδαίες είναι την τελευταία περίοδο οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν ως μάρτυρες, η Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε εισαγγελέας στην ΕΥΠ και γνωμοδότησε υπέρ της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και άλλων προσώπων, αλλά και ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Παναγιώτης Κοντολέων.

Παράλληλα, στους δύο ύποπτους έχουν προστεθεί από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, άλλα δύο άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των υπόπτων στους τέσσερις. Ωστόσο, ούτε η εισαγγελέας Βλάχου, ούτε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, αλλά ούτε και ο Γρηγόρης Δημητριάδης που κατέθεσε ως μάρτυρας πριν λίγες ημέρες, δεν θεωρούνται ύποπτοι στη συγκεκριμένη υπόθεση. Αντιθέτως, οι ύποπτοι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρόσωπα του επιχειρηματικού χώρου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση η κλήση της εισαγγελέως Βλάχου και του Π. Κοντολέων, αποτελούν σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαν κληθεί να καταθέσουν, παρά τις θέσεις-κλειδιά που κατείχαν.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν κατά την κατάθεσή τους επικαλέστηκαν το υπηρεσιακό απόρρητο, ή αν προσέφεραν ουσιώδεις μαρτυρίες για την υπόθεση που πλήγωσε όσο καμία άλλη το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, υπό την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter