Σκάνδαλο στη Γαλλία: Δίωξη στη Nestle France – Έρευνα για τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες

Σκάνδαλο στη Γαλλία: Δίωξη στη Nestle France – Έρευνα για τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες

Μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο σοκάρει τη Γαλλία, καθώς την Παρασκευή ασκήθηκε ποινική δίωξη στη γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle για την υπόθεση με μολυσμένες πίτσες, που φέρεται να οδήγησαν στο θάνατο δύο παιδιών και τη δηλητηρίαση δεκάδων.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε την Παρασκευή  ότι οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες κατά της Nestle France και της Societe des Produits Alimentaires de Caudry, της θυγατρικής που επιβλέπει το εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν οι μολυσμένες πίτσες.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η Le Figaro, οι πίτσες θεωρούνται επίσης ύποπτες για το γεγονός ότι αρρώστησαν πολλά παιδιά, με φόβους για βλάβη στα νεφρά – για παράδειγμα.

Η Nestle ανέστειλε την παραγωγή των μολυσμένων προϊόντων τον Μάρτιο του 2022. Το κατηγορητήριο είναι προκαταρκτικό, δηλαδή υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί απόφαση. Μάλιστα, οι Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα τον Μάιο του 2022 για ακούσια ανθρωποκτονία και ακούσια πρόκληση βλάβης αφού πολλοί πελάτες αρρώστησαν έχοντας καταναλώσει παρτίδες της κατεψυγμένης πίτσας Buitoni Fraich’Up μολυσμένες με το βακτήριο E.coli.

Σημειώνεται πως από την κατανάλωση της συγκεκριμένης πίτσας έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, ένας 18χρονος και ένα νήπιο.

Η εταιρεία έχει έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις οικογένειες 63 ατόμων, οι οποίοι κατανάλωσαν την πίτσα και παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

«Η Nestle France σκοπεύει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της στην υπόθεση. Ελπίζουμε αυτές οι νομικές διαδικασίες να βοηθήσουν στην πλήρη αποσαφήνιση των συνθηκών αυτού του δραματικού γεγονότος και σε κάποια παρηγοριά για τα θύματα και τις οικογένειές τους», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Λουκέτο στο εργοστάσιο

Όπως αναφέρει  η Le Figaro, οι γαλλικές αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022 για αύξηση των περιπτώσεων νεφρικής ανεπάρκειας σε παιδιά, που συνδέονται με μόλυνση από το βακτήριο E. coli. Τα περισσότερα από τα παιδιά είχαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), το οποίο συνήθως οδηγεί σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα αίματος, με πιθανότητα κώματος ή θανάτου.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, οι υγειονομικοί έλεγχοι διαπίστωσαν «παρουσία τρωκτικών» και «έλλειψη συντήρησης και καθαρισμού χώρων παραγωγής» .

Ένα χρόνο μετά την υπόθεση, η Nestlé ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου Caudry, το οποίο είχε επανεκκινήσει εν μέρει λίγους μήνες νωρίτερα, επικαλούμενη την πτώση των πωλήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Καμπόσος «ξεπλένει» ακροδεξιά: Πατριώτες όσοι ψηφίζουν Λεπέν, Μελόνι και Όρμπαν (Video)

Η επόμενη ημέρα για τη Βρετανία μετά τους Τόρις και τους… Νέους Εργατικούς

Βρετανία: «Η αλλαγή αρχίζει τώρα» – Νέος πρωθυπουργός ο Κιρ Στάρμερ μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές

Ιδιωτεύουν οι γιατροί του ΕΣΥ με τη βούλα του Άδωνη – Βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ: Ο δικηγόρος που σάρωσε στις εκλογές στη Βρετανία

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter