Σε πανικό ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς σε ερώτηση για τη νέα τροπολογία που δίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος τον ρόλο του εισαγγελέα, με σκοπό να μη λογοδοτούν τραπεζικά στελέχη σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης ή διαγραφής χρεών, οφειλών ή χρεών, προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του documentonews για την επαναφορά της ακαταδίωκτου και της ασυλίας των τραπεζιτών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «δεν υπάρχει επαναφορά της ασυλίας. Είναι λάθος αυτή η εκτίμηση και αυτή η διατύπωση. Ενισχύουμε τη διάταξη που ψηφίσαμε και ισχύει από 1 Ιουλίου με έναν επιπλέον διαδικαστικό στάδιο στην προκαταρκτική εξέταση που ζητεί ουσιαστικά πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς της τράπεζας της Ελλάδας. Με αυτή τη πραγματογνωμοσύνη θα διαπιστώνεται από τα πλέον αρμόδια χείλη εάν τηρήθηκαν ή όχι οι κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδας, εάν υπήρχε ζημία και ποιο είναι το ακριβές ποσό της ζημίας, ώστε να μπορούν στη συνέχεια οι δικαστικοί λειτουργοί που τρέχουν μία προκαταρκτική εξέταση να προχωρήσουν στα περαιτέρω. Είναι εντελώς διαφορετική αυτή η ρύθμιση, είναι ενισχυτική ρύθμιση. Είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καθιέρωνε στην πραγματικότητα το ακαταδίωκτο».
Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο μεγατόνων: Σε ρόλο εισαγγελέα η… ΤτΕ – Νέα ασπίδα προστασίας στους τραπεζίτες των «θαλασσοδανείων»
Από τα πιο επίσημα χείλη υπάρχει η παραδοχή ότι η Τράπεζα της Ελλάδας αποκτάει ρόλο εισαγγελέα, καθώς θα της ζητείται έκθεση για να προχωρήσει προκαταρκτική εξέταση για απιστία η οποία στρέφεται κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος και αφορά σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή δανείων, οφειλών ή χρεών. Οι δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη περί άρσης του τραπεζικού ακαταδίωκτου, όχι μόνο τηρήθηκαν, αλλά θεμελιώνεται ακόμη περισσότερο η προστασία των τραπεζικών στελεχών και η ασυλία τους.
Διαβάστε επίσης:
Στουρνάρας: Να μεταναστεύσουν οι μικρομεσαίοι που δεν τους αρέσει η τεκμαρτή φορολόγηση
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ετσι μας φόρτωσαν τη ζημιά €42,5 δισ. από τις τράπεζες