Σκάνδαλο Ντυνάν: Όταν ο Λοβέρδος έβαζε τα «θεμέλια» για το ξεπούλημα

Σκάνδαλο Ντυνάν: Όταν ο Λοβέρδος έβαζε τα «θεμέλια» για το ξεπούλημα

Τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο κατέληξε στην «αγκαλιά» της Πειραιώς, έβαλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, παράλληλα με την επικοινωνιακή υποβάθμιση του νοσοκομείου, όπως έχει καταγγείλει ο υπόδικος Ανδρέας Μαρτίνης, στο πλαίσιο και των αποκαλύψεων του Documento.

Ειδικότερα, ο τότε υπουργός Υγείας συμπεριέλαβε στο νόμο 4058/12 -για την «παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία»- τροπολογία που άλλαζε τον «σκοπό» του ΚΙΕΝ, ανοίγοντας την κερκόπορτα της πώλησης, μίσθωσης και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης των περιουσιακών στοιχείων του νοσοκομείου.

Ως εκ τούτου, στο σχετικό άρθρο που αφορούσε τον σκοπό του ιδρύματος, προστέθηκε:

«Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν μπορεί να:

Πωλεί, μισθώνει, προβαίνει σε χρηματοδοτική μίσθωση και εκμεταλλεύεται, εν γένει, τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ως ομάδας περιουσίας. Στην περίπτωση πώλησης ή εκμίσθωσης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος θα εφαρμόζεται η παράγραφος 7 του άρθρου 6, η οποία απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου».

Επίσης, μετά τη νομοθετική τροποποίηση του Λοβέρδου, το ΚΙΕΝ απέκτησε τη δυνατότητα να ιδρύει εταιρίες που να συνάδουν με τους σκοπούς του, νομιμοποιώντας παράλληλα και τα έσοδα που προκύπτουν «από την εκποίηση αυτών των στοιχείων».

Η εν λόγω τροπολογία «είχε ως αποτέλεσμα να απολεσθούν μεγάλες οικονομικές προσφορές αγοράς του και μπορεί βάσιμα πλέον να υποστηριχθεί ότι αποτέλεσε την απαρχή του σχεδίου εκχωρήσεως-παράδοσης του νοσοκομείου», τόνιζε στο Documento ο υπόδικος και προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του ΚΙΕΝ, Ανδρέας Μαρτίνης.

Η τροπολογία στο ΦΕΚ αρ.Φύλλου 63:

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μαρτίνης, μιλώντας στο Documento χαρακτήριζε «αρχιτέκτονα της άλωσης του Ντυνάν» τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Μάλιστα, υποστήριξε πως μία ακόμα τροπολογία που ψηφίστηκε επί ημερών Λοβέρδου επέφερε την απόσυρση της θεσμοθετημένης εκπροσώπησης του υπουργείου από το «Ντυνάν», ενώ αποκάλυψε πως δεχόταν πιέσεις από τον τότε υπουργό για να ανακαλέσει τη μήνυση που είχε καταθέσει κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Ετικέτες

Documento Newsletter