Σκάνδαλο Novartis: Πανηγυρίζει το Μαξίμου για την αποκάλυψη των στοιχείων των προστατευόμενων μαρτύρων

Σκάνδαλο Novartis: Πανηγυρίζει το Μαξίμου για την αποκάλυψη των στοιχείων των προστατευόμενων μαρτύρων

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση μετά την απόφαση της οικονομικής εισαγγελίας για την άρση της προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων, με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» για το σκάνδαλο Novartis.

Μετά την πρωτοφανή απόφαση, κόντρα στον Άρειο Πάγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι «μεταξύ των βασικών αλλαγών που εισηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ήταν και η τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων και συγκεκριμένα η προσθήκη της παραγράφου 7, η οποία ισχύει από 1η Μαΐου 2024 και προβλέπει ότι: «Η προσφορότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας εξετάζονται διαρκώς από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος δύναται, οποτεδήποτε, σε περίπτωση που έχουν επιβληθεί με διάταξή του να τα τροποποιήσει ή να τα ανακαλέσει ή σε διαφορετική περίπτωση να εισηγηθεί την τροποποίηση ή την ανάκλησή τους, όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση – σταθμό, βγάζοντας τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis. Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει».

Στίβεν Κον: «Προστατεύονται από την αμερικανική νομοθεσία και το δίκαιο των ΗΠΑ»

Τέλος, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να φέρει την ελληνική δικαιοσύνη αντιμέτωπη με την αμερικανική. Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο Documento, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ο γνωστός δικηγόρος, Στίβεν Κον, ο οποίος εκπροσώπησε τους μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού: «προστατεύονται από την αμερικανική νομοθεσία και το δίκαιο των ΗΠΑ».

Ακόμα, είχε ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση επιχειρούσε να αποκαλύψει τα ονόματα των πληροφοριοδοτών, με αίτημα που θα καταθέσει στις ΗΠΑ, θα ζητήσει «την αποπομπή της Ελλάδας από τον ΟΟΣΑ» και την «έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από την Interpol για τη σύλληψη των Ελλήνων αξιωματούχων», για «παρεμπόδιση της αμερικανικής Δικαιοσύνης και παραβίαση των δικαιωμάτων των πληροφοριοδοτών».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Novartis: Μετά το «χτύπημα» Σαμαρά για «υποκλίσεις» στα ελληνοτουρκικά υλοποιείται το αίτημα για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Σκάνδαλο Novartis: Ο Σαμαράς ζητά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων

Σκάνδαλο Novartis: Πρωτοφανής απόφαση – Κόντρα στον Άρειο Πάγο, αποκαλύπτουν τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων

Σκάνδαλο Νovartis – Στίβεν Κον: Να σταματήσει ο εκφοβισμός των μαρτύρων (συνέντευξη)

Σκάνδαλο Novartis: Η ελληνική δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει αντίστοιχο αίτημα Σαμαρά να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

«Εξαφάνισε» τη μετωπική Μητσοτάκη – Σαμαρά ο Άδωνης: «Αυτές είναι δικές σας ερμηνείες» (Video)

Κακλαμάνης για πόλεμο Μητσοτάκη-Σαμαρά: Υπάρχουν «κακές διαπροσωπικές σχέσεις» – Να πάρει πρωτοβουλία για επικοινωνία ο πρωθυπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτός ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει από τη χυδαιότητα και την πραγματικότητα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter