Σκάνδαλο Novartis: Ο Σαμαράς ζητά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων

Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis ζητά ο Αντώνης Σαμαράς, με αίτημα που υπέβαλε ενώπιον του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Η κίνηση ερμηνεύεται ως κλιμάκωση της πίεσης Σαμαρά, που έχει ως στόχο να στριμώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν υπουργός της ΝΔ.

Όλα αυτά τις ημέρες που οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια από τις ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις τους στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του, ο πρώην πρωθυπουργός στις 27 Ιουνίου υπέβαλε ενώπιον του εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στην υπόθεση Novartis.

Με την αίτησή του ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση τής εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως “προστατευομένων” ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής».

Διαβάστε επίσης:

Θα υπάρξουν διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι ισχύει με την προειδοποίηση Κασσελάκη

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού και για πόσο το θερμόμετρο θα δείχνει 40αρια (LIVE)

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή αθλήτρια που έπεσε από σκάφος σε ιστιοπλοϊκό αγώνα

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Διακοπές στην Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις από Έλληνες – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ