Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης, εκθέτοντας (κι άλλο) τον Κώστα Τσιάρα για την «οργανωμένη παραπληροφόρηση» από «ανώτατες δικαστικές πηγές» που κατήγγειλαν οι Ιωάννα Μάνδρου και Τάσος Τέλλογλου αναφορικά με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο σε σχέση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά απαντήσεις για το γεγονός ότι ο υπουργός δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε πειθαρχικό έλεγχο, ενώ ρωτά ευθέως τον κ. Τσιάρα αν έχει ενημερωθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου σχετικά με το ποιοι δικαστικοί λειτουργοί ευθύνονται για αυτή τη συντονισμένη απόπειρα διασποράς fake news.
Ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει την ανατροπή του αφηγήματος της «σκευωρίας Novartis», το οποίο «εξυπηρετούσε απολύτως τη συγκρότηση ενός “αντι-ΣΥΡΙΖΑ”». «Οι βασικοί εμπνευστές και ενδιαφερόμενοι αυτής της υπόθεσης έχουν περιπέσει εδώ και ημέρες σε μια εκκωφαντική σιωπή. Ουδεμία συγγνώμη για τις απόπειρες κατατρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών και μαρτύρων και εν γένει παρέμβασης στη Δικαιοσύνη που οι ίδιοι έκαναν» σημειώνει.
Και εξηγεί πως το βράδυ της Πέμπτης διέρρευσε ότι «δήθεν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς κ. Ελ. Τουλουπάκη παραπέμπονταν για σκευωρία κατά 10 πολιτικών προσώπων αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαρροή αυτή κατέλαβε όλο τον ελεύθερο ειδησεογραφικό χώρο και σχεδόν για μια ημέρα διαμόρφωσε αντίστοιχες αντιλήψεις στο κοινό».
Υπογραμμίζει δε ότι οι Ιωάννα Μάνδρου και ο Τάσος Τέλογου απέδωσαν την ευθύνη της παραπληροφόρησης σε «ανώτατες δικαστικές πηγές», τονίζοντας πως -σύμφωνα με τα λόγια της κ. Μάνδρου- επρόκειτο για «οργανωμένη παραπληροφόρηση», η οποία δεν οφειλόταν σε αφέλεια ή λάθος, αλλά ενδεχομένως είχε πολιτικά κίνητρα. «Φαίνεται, λοιπόν, ότι ανώτατη πηγή μέσα στο ανώτατο δικαστήριο εντάχθηκε σε ένα πολιτικό σχέδιο διασποράς fake news με σκοπό να διευκολυνθεί η πολιτική διαχείριση του τεράστιου φιάσκου που έπαθε στην πραγματικότητα η κυβέρνηση, βάσει των δικαστικών εξελίξεων, κατά το άμεσο και ειδησεογραφικά σημαντικότερο χρονικό διάστημα μετά το συμβάν» συμπεραίνει.
«Μια τέτοια πρακτική θα έπρεπε να έχει προκαλέσει άμεσα τα αντανακλαστικά του πειθαρχικώς υπεύθυνου για τον έλεγχο αυτής της κατάστασης, αφού συνιστά ξεκάθαρη περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος, που απάδει του ρόλου και της αξιοπρέπειας ενός δικαστικού λειτουργού, που δεν επιτρέπεται να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, έκτοτε έχουν ήδη παρέλθει αρκετές ημέρες χωρίς καμία σχετική κίνηση» αναφέρει και θέτει στον κ. Τσιάρα τα εξής ερωτήματα:
1. Γιατί δεν έχει ασκήσει ακόμη την αρμοδιότητά του να κινήσει τον πειθαρχικό έλεγχο σε σχέση με τους δικαστικούς λειτουργούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των παραπλανητικών διαρροών;
2. Ερωτήθηκε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αν γνωρίζει ποιοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν πρακτικά τη δυνατότητα και έπαιξαν πράγματι τον ρόλο κεντρικής πηγής παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού σε σχέση με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου;
Ραγκούσης σχέδιο παραπλάνησης κοινής γνώμης ως προς τη δικαστική εξέλιξη της Σκευωρίας Novartis